Publicado 13/3/2019 22:30:42 +01:00CET

AMPLIACIÓ:Jord projecta laprovació final del decret de dejeccions ramaderes pel Consell Executiu del 2 de juliol

La consellera dAgricultura explica que ara mateix el document es troba als despatxos del Departament de Territori perqu resolguin sobre qüestions ambientals

ACN

Vic.-La consellera dAgricultura i Ramaderia, Teresa Jord, preveu que el decret de dejeccions ramaderes es pugui aprovar durant el Consell Executiu del Govern fixat pel 2 de juliol. Som optimistes i ens agrada ser positius, ha assenyalat la consellera aquest dimecres des del Consell Comarcal dOsona. Jord ha recordat que el decret ja hauria destar vigent si no hagués estat per laplicació de larticle 155, que en va frenar el desenvolupament. Ara mateix el document es troba als despatxos del Departament de Territori, ha explicat Jord, perqu resolguin sobre diversos aspectes relacionats amb qüestions ambientals.

La consellera dAgricultura i Ramaderia, Teresa Jord, ha explicat que el decret de dejeccions ramaderes és un document que ha costat molt delaborar i ha posat en valor el fet que sha consensuat amb el sector i amb la resta de partits. Tot i que va quedar aturat per laplicació de larticle 155, Jord ha destacat que ja torna a bategar i si tots els terminis sacaben complint, el text es podr aprovar definitivament durant el Consell Executiu que se celebrar el proper 2 de juliol. Ara per ara el decret es troba en el tram final dels treballs previs al vistiplau del Govern i, concretament, est sobre la taula de Territori. Aquest Departament ha de resoldre sobre les qüestions ambientals del document i lha de retornar a Agricultura. A partir daquí, segons ha explicat la consellera, el document passar pel consell tcnic i la comissió jurídica pertinents i és previst que torni al consell tcnic a finals del mes de juny. Abans de les vacances tindrem el decret aprovat, ha destacat Jord. El nou decret té en compte tres grans línies dactuació. En primer lloc, la millora en origen de la gestió dels purins de les explotacions ramaderes, incls el seu tractament; en segon lloc, la millora de les aplicacions a la terra i la innovació; i, per últim, el control i seguiment de les fertilitzacions garantint la traabilitat del purí. En una atenció als mitjans abans dassistir al Consell dAlcaldes dOsona, Jord també ha parlat de les tractorades que els sindicats, com Unió de Pagesos, han convocat arreu del territori per exigir al govern de lEstat mesures urgents per la pagesia. La consellera ha destacat que veu positiu que es faci aquesta pressió al govern espanyol, que és on sha de fer. Entre daltres, els sindicats reclamen laplicació justa de la Política Agrria Comuna a lEstat, un repartiment just i equitatiu del valor afegit a la cadena alimentria i també denuncien lencariment dels costos de producció.

el més llegit

 1. 1

  El Delta de l'Ebre (Tarragona) registra un màxim històric de cries de flamenc

 2. 2

  En estat greu una dona atropellada per un cotxe a Barcelona

 3. 3

  Trump prohibirà TikTok el 15 de setembre si no ven les seves operacions als EUA abans

 4. 4

  El Govern estudiarà personar-se pel cas 3% "si hi ha hagut algun perjudici per a la Generalitat"

 5. 5

  Mor un motorista de 19 anys en un accident a Sant Jaume dels Domenys (Tarragona)