Publicado 19/1/2019 16:27:19 +01:00CET

AMPLIACIÓ:Joan Tard, Gabriel Rufián o Lluc Salellas entre els signants a favor de la campanya dels estudiants tancats a la UdG

De moment ja han recollit més de mig miler de signatures entre les que hi ha la del rector, Quim Salvi

ACN

Girona.-Els diputats al Congrés d'Esquerra Joan Tard i Gabriel Rufián o el portaveu nacional de la CUP, Lluc Salellas, són tres dels prop de 600 signants a favor de la campanya dels estudiants de la UdG que segueixen tancats a la Facultat de Lletres. La recollida de signatures té com a objectiu "exigir" la retirada de la denúncia per part d'Adif del tall de les vies de l'AVE del passat 1 d'octubre. A més de les dels líders independentistes, el collectiu compta amb el suport del rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi, que els ha cedit l'espai per ocupar i que també ha signat a favor de la reivindicació. La portaveu de Caputxinada UdG, Carla Costa, reconeix que els satisf "la bona resposta" de la gent i esperen recollir més adhesions.

La tancada de la quarantena d'estudiants a la Facultat de Psicologia primer i a la de Lletres després de la UdG té cada vegada més suports. De moment, ja porten prop de 600 signatures la majoria d'alumnes i personal de la universitat que recolzen la iniciativa per reclamar que Adif retiri la denúncia que pesa contra els detinguts per la policia espanyola aquesta setmana en relació al tall de les vies de l'AVE. El manifest també denuncia l'actitud "arbitrria" dels agents a l'hora d'arrestar els encausats, segons va explicar la prpia advocada defensora, Montserrat Vinyets, que recorda que el jutge no va dirigir l'operatiu de dimecres.Tot plegat va provocar un seguit de detencions entre les quals la del periodista Carles Palacio i la dels alcaldes de Verges i Celr, Ignasi Sabater i Dani Cornell. A la llista de detinguts, per, hi havia una altra jove que els policies no van arribar a detenir i que s'ha refugiat a la UdG per evitar que sigui arrestada.Aquesta acció l'han denominat 'Caputxinada UdG' i entre les 600 persones que de moment hi han donat suport hi ha els diputats al Congrés d'Esquerra Joan Tard i Gabriel Rufián o el portaveu nacional de la CUP, Lluc Salellas.Els estudiants consideren "un xit" el nombre de signatures i donen per fet que anir a més. De fet, aquest dissabte han estat recollint més adhesions a quatre punts de la ciutat: La Rambla, la Biblioteca del Barri Vell, la Plaa Independncia i el Mercat de la Devesa.Des de 'Caputxinada UdG', per, han lamentat que l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas no els hagi donat suport signant el manifest, com sí ha fet el rector de la universitat, Quim Salvi, que també es va mostrar al costat dels encausats quan es va produir l'ocupació.Exigeixen respostes polítiquesEl collectiu d'estudiants que forma la 'caputxinada' de la UdG han aprofitat per demanar respostes polítiques a diferents nivells. En primer lloc, reclamen als diputats republicans del Parlament de Catalunya que portin a terme alguna acció de protesta. També exigeixen reaccions del "republicanisme espanyol".D'altra banda, exigeixen que els representants públics aprovin la República Catalana, ja que "és un mandat" aprovat l'1 d'octubre de 2017. "Est molt bé que ens donin suport per la seva feina és una altra", ha reblat Carla Costa, portaveu dels concentrats.