Publicado 13/3/2019 15:42:51 +01:00CET

AMPLIACIÓ:Iceta convida a la Generalitat i als ajuntaments a retirar els llaos grocs dels edificis públics

El líder del PSC respecta que el Govern vulgui recórrer la decisió de la JEC i confia en qu Torra no incorri en un delicte de desobedincia

ACN

Blanes.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat a la Generalitat i als ajuntaments d'arreu de Catalunya que acatin la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) sobre la retirada dels llaos grocs i estelades a les faanes dels edificis públics. Iceta ha defensat que les administracions locals pengin "símbols de forma puntual" per commemorar un dia o una causa en concret, per en cap cas entén que hi siguin "de forma permanent". En aquesta línia, el líder del PSC respecta que el Govern es plantegi recórrer la decisió de la JEC, si no hi est d'acord. De tota manera, Iceta no es vol "ni imaginar" que aquest cas acabi arribant als jutjats per una "desobedincia" del president de la Generalitat, Quim Torra, per no respectar la decisió de la Junta.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha convidat a totes les administracions a comenar a retirar els llaos grocs i les estelades dels edificis públics, tal com obliga la Junta Electoral Central (JEC). Iceta ha recordat que "els ajuntaments també són administracions" i per tant s'han d'incloure en la decisió de la JEC.Segons el líder socialista, la decisió "és lgica" perqu cal que tots els edificis de titularitat pública mantinguin "la neutralitat" per tal de poder "representar a tots els ciutadans", siguin i independentistes o no. En aquest sentit, Iceta ha defensat que els ajuntaments pengin "de forma puntual" algun símbol "per commemorar una efemride". El líder socialista ha posat l'exemple del "dia de l'orgull gai, amb la bandera al balcó, o pel 8-M es pengi un lla lila".De tota manera, creu que tenir aquests símbols penjats "de forma permanent" no pot ser possible, perqu només es poden mostrar les banderes "oficials".Tot i així, Iceta ha afirmat que respecta l'alternativa que planteja el Govern de presentar un recurs a la decisió de la JEC. El socialista ha recordat que el sistema permet aquests mecanismes per defensar el posicionament. "En un estat de dret, el combat es produeix dins de la llei", ha reblat Iceta, "per aix si una resolució pot ser discutida, es presenta un contenciós administratiu".D'altra banda, Iceta no es vol "ni imaginar" que el president de la Generalitat, Quim Torra, no compleixi la decisió de la JEC. Per aix confia que el president no ocorri en un cas de desobedincia per no obligar a treure els llaos i estelades dels edificis de la Generalitat.