Publicado 19/1/2019 23:00:16 +01:00CET

AMPLIACIÓ:Govern i taxistes arriben a un principi d'acord per desconvocar la vaga

El conseller Calvet ha explicat que s'estudiar una ampliació del temps de precontractació amb una forquilla addicional per a l'AMB

ACN

Barcelona.-El Govern i els taxistes han arribat a un principi d'acord aquest dissabte a la nit per desconvocar la vaga indefinida iniciada ahir. Després d'una reunió de gairebé quatre hores on també hi han participat representants de l'AMB, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Dami Calvet, ha explicat que estudiaran una ampliació dels 15 minuts fixats inicialment per contractar un servei de VTC amb una forquilla addicional per a l'AMB que s'aplicar atenent "a criteris territorials , ambientals i de durada del servei". Aix sí, el conseller ha deixat clar que aquest principi d'acord, que es treballar amb els serveis jurídics del Departament i es portar a consideració dimarts vinent del Consell Executiu, té com a condició que es desconvoqui la vaga avui mateix. Tot i que no ha volgut valorar l'acord abans de traslladar el resultat en assemblea a la resta del collectiu, 'Tito' Álvarez ha assegurat que "obre una porta" a desconvocar la vaga.

El conseller Calvet, que no ha volgut en cap moment concretar de quan ser aquesta forquilla addicional, ha explicat que si el principi d'acord tirés endavant suposaria que Barcelona i els altres 35 municipis de l'AMB podrien regular una ampliació del temps de precontractació dels serveis de vehicles VTC a sumar als 15 minuts establerts al decret del Govern. El principi d'acord, que ser estudiat dem diumenge i dilluns "tcnica i jurídicament", es portar a consideració al Consell Executiu de dimarts. El mateix dimarts a la tarda, Govern, taxistes i AMB es tornaran a reunir per avaluar l'acord i en cas que s'aprovi en assemblea per part dels taxistes quedaria validat. Tot i aquest imps de tres dies per aprovar-se, Calvet ha deixat clar en tot moment que la seva consideració i estudi tenia com a condició innegociable l'aixecament de la vaga aquesta mateixa nit. Al seu torn, el portaveu dels taxistes, Alberto 'Tito' Álvarez, tot i que no ha donat detalls de l'acord sí que ha reconegut que la reunió ha estat satisfactria i que veia factible poder desconvocar aquesta mateixa nit la vaga indefinida iniciada divendres i abandonar la Gran Via. Per últim, el conseller Calvet ha informat que dilluns al matí hi haur una reunió amb els representants de les VTCs que aquest dissabte a la tarda han tallat la Diagonal en protesta per no haver sigut convocats a la reunió d'aquesta tarda i per denunciar els atacs violents que han patit de mans de taxistes.