Publicado 28/10/2019 15:08CET

AMPLIACIÓ:Girona produeix més d'un miler de tones de poma ecolgica, un sector amb "potencial" que es preveu que vagi en augment

Actualment es cultiva en 30 de les 78 hectrees dedicades a la fruita ecolgica a tota la demarcació

ACN

Sant Pere Pescador.-La producció de poma ecolgica a comarques gironines supera el miler de tones a l'any. Actualment, es cultiva en 30 de les 78 hectrees dedicades a producció de fruita ecolgica. "La poma és la fruita majoritria, la que més pot avanar en el cultiu ecolgic" i la que té "més potencial" a la demarcació, ha afirmat la directora de serveis territorials d'Agricultura, Ramadera, Pesca i Alimentació a Girona, Elisabet Snchez, des de la finca Les Goles de Sant Pere Pescador. Aquesta fruita és un dels productes inclosos en la Setmana Bio per l'alimentació ecolgica que s'ha celebrat del 19 al 27 d'octubre a Girona amb una quarantena d'activitats, com ara visites a explotacions agrícoles i ramaderes i xerrades a escoles.

A les comarques gironines, el cultiu de poma ecolgica és encara residual si bé es preveu que en els prxims anys vagi guanyant presncia pel seu "potencial", donat que és la fruita que més es cultiva a la demarcació amb més de 2.200 hectrees. La producció ecolgica de fruiters ha crescut en els últims vint anys a la zona, s'ha passat de 9 hectrees al 2000 a les 78 hectrees actuals i es preveu que segueixi creixent. D'aquest total, 30 estan destinades al cultiu de poma ecolgica, el que representa un 38% del conjunt d'hectrees de fruita ecolgica. Un exemple d'aquesta producció ecolgica és Biobosch, una empresa creada ara fa set anys que produeix unes 500 tones de poma ecolgica a l'any. Tenen dues finques, a Marz (unes deu hectrees) i Les Goles (unes cinc hectrees) a Sant Pere Pescador, a l'Alt Empord, i hi cultiven cinc varietats, entre les quals hi ha sobretot Golden (la més nombrosa), Gala i Granny Smith. Segons el seu propietari, Joan Bosch, la finca de Les Goles ja va néixer amb plantació ecolgica per els altres terrenys que tenen han fet una procés de conversió d'uns tres anys. "El procés vol dedicació i constncia i és tot un repte", ha afirmat. També ha explicat que van creure que, estant al mig del parc natural dels Aiguamolls d'Empord en el cas de la finca Les Goles, tenia tot el sentit fer producció ecolgica i ha subratllat que en els últims anys han sortit varietats que són "més resistents" a malalties i que s'evita així haver de fer tractaments químics. Una setmana per promocionar productes ecolgicsLa poma ecolgica és un dels productes inclosos en la Setmana Bio per l'alimentació ecolgica que s'ha celebrat del 19 al 27 d'octubre a tot Catalunya. A Girona s'han fet una quarantena d'activitats, com ara visites a explotacions agrícoles i ramaderes i xerrades i tallers a escoles. Segons la directora de serveis territorials d'Agricultura, Ramadera, Pesca i Alimentació a Girona, Elisabet Snchez, és important promocionar i donar a conixer aquets productes al consumidor perqu "valorin" els avantatges que comporten, com ara ambientals i econmics, i que siguin capa d'identificar-los a l'hora de fer la compra. La Setmana Bio és una iniciativa coorganitzada pel Departament d'Agricultura i l'Associació Vida Sana.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés