Publicado 8/7/2019 15:24:51 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Generalitat i Ajuntament invertiran aquest estiu més de 64 MEUR en obres en una tercera part de les escoles de Barcelona

15 centres continuaran les obres d'ampliació o nova construcció i 77 més realitzaran millores d'equipaments

ACN

Barcelona.-Una tercera part dels centres educatius de Barcelona realitzaran obres aquest estiu, amb una inversió total de 64 MEUR per part del Consorci d’Educació de Barcelona, format per Generalitat i Ajuntament. 18 centres les realitzaran per necessitats d'escolarització amb un pressupost de més de dos milions i mig d'euros. 59 es veuran immersos en reformes, ampliació i millora dels equipaments amb un pressupost de quatre milions i mig. Pel que fa a les grans obres, hi ha tres centres que faran obres d'ampliació i millora amb una dotació total de més d'11 milions d'euros. Dins el pla de barris es destinen també més d'11 milions d'euros a reformar sis centres i hi ha quatre noves construccions que compten amb una inversió de 34 milions i mig. Hi ha dos centres que obriran al setembre que han comptat amb gairebé vint milions de despesa.

Segons ha explicat el president del Consorci d’Educació de Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray, els projectes de disseny i reforma dels centres es duen a terme tenint en compte les necessitats del centre i seguint el seu projecte educatiu.En els centres educatius on es fan reformes, aquestes són, principalment, per rehabilitació de pintura, cuines, patis, accessos, TIC, eficiència energètica, lavabos, cobertes, instal·lacions elèctriques, paviments i aules. Tot i que s’intenta que les reformes es duguin a terme durant els mesos d’estiu per minimitzar la incomoditat de la comunitat educativa, algunes d’aquestes no estaran finalitzades a l’inici del curs escolar el 12 de setembre.Seguint aquesta línia, segueix en marxa el ‘Programa d’actuació periòdica en pintures i revestiments’, que té l’objectiu de repintar els centres cada sis anys amb colors vinculats a les necessitats d’amplitud i serenitat, deixant de banda els colors vinculats amb els centres educatius. Aquest programa ha tingut una menció aquest 2019 en els ‘Premis FAD d’Interiorisme i Disseny’.A més d’aquestes reformes, des del Consorci s’està implementant un Pla estratègic d’estalvi energètic i gestió remota de les instal·lacions que, com explica el comissionat d’Educació, Infància i Joventut, Miquel Àngel Essomba, té per objectiu l’eficiència energètica, l’estalvi, l’eficàcia, i “empalma directament amb l’estratègia general de la ciutat en contra de la contaminació, en la millora de l’ús energètic a Barcelona i amb tot el que té a veure amb una educació mediambiental, contrària al canvi climàtic i favorable a l’adquisició d’actituds favorables a tot el que té a veure amb un ús realment intel·ligent i adequat de l’energia”.