Publicado 15/6/2019 18:29:12 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Forn fa una crida a "superar actituds negatives" i "barreres mentals i partidistes" per assolir consensos

Agencia Catalana de Noticias
ACN

"Malgrat l'alt preu que estic pagant, torno a l'Ajuntament ple de satisfacció i amb les conviccions fermes", diu el regidor de JxCat empresonat a Soto

ACN

Barcelona.-El regidor de JxCat Joaquim Forn ha demanat aquest dissabte "superar determinades actituds negatives, determinades barreres mentals i partidistes" que "impedeixen arribar a grans acords" a Barcelona i Catalunya. En el seu discurs al ple d'investidura de la nova alcaldessa, Ada Colau, Forn, empresonat a Soto del Real, ha dit que "malgrat l'alt preu" que està pagant, torna al consistori "ple de satisfacció i amb les conviccions fermes". Forn ha criticat Colau per ser un "instrument dels poderosos" en una "operació política" per evitar un alcalde independentista. Tot i la crítica, ha dit voler evitar una "actitud de confrontació" i s'ha mostrat "convençut" que l'única manera d'avançar és "a través del diàleg i la cerca de consensos".

Forn ha començat el seu discurs recordant els companys "a l'exili", com Puigdemont, Comín, Serret, Puig i Ponsetí, i els "processats i represaliats". Molt especialment, ha dit, amb els que comparteix presó "des de fa tants dies". El regidor de JxCat ha dit que torna a l'Ajuntament gairebé dos anys després del seu comiat però que no ho ha pogut fer com hagués volgut, "en llibertat". "Malgrat l'alt preu que estic pagant, torno a l'Ajuntament ple de satisfacció i les conviccions fermes", ha afirmat. Durant la seva intervenció, ha dit que Junts per Catalunya ha votat ERC perquè va ser la llista més votada i una de les candidatures amb les que comparteixen més punts programàtics i ha assegurat que s'ha comès "un gran error" no respectant la formació més votada. En aquest sentit, ha etzibat a Colau que " ha estat l'instrument útil d'aquests poderosos a qui tant li agrada criticar quan està en campanya electoral". "Només podrem afrontar els reptes que tenim com a ciutat, i com a país, si som capaços de superar determinades actituds negatives, determinades barreres mentals i partidistes que ens impedeixen arribar a grans acords", ha assegurat. Forn ha estat rebut entre aplaudiments quan ha promès el càrrec i quan ha començat el seu discurs.