Publicado 16/10/2019 14:45:13 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Foment reclama "responsabilitat" a Torra i adverteix del "risc de trencar el clima de convivència i tolerància"

La patronal avisa al Govern que les seves "contradiccions" deriven "en la confrontació entre manifestants i cossos de seguretat"

ACN

Barcelona.-Foment del Treball ha reclamat una rectificació "urgent" al Govern davant de les protestes contra la sentència, que adverteix que tenen el "risc de trencar el clima de convivència i tolerància". En un comunicat després dels disturbis de les últimes hores, Foment ha demanat "responsabilitat" a l'executiu de Quim Torra, a les institucions i als partits. "Encoratjar les mobilitzacions, les protestes ciutadanes i l'ocupació d'infraestructures estratègiques des de la Generalitat de Catalunya, que té el deure i l'obligació de de preservar la seguretat ciutadana i el normal funcionament dels serveis públics, representa una extrema contradicció que deriva en la confrontació entre manifestants i els cossos de seguretat", afirma Foment.

"És urgent i necessari corregir aquesta anomalia i que els seus màxims responsables rectifiquin des del més escrupolós respecte a la legalitat", assegura la patronal en un comunicat. Foment fa una crida a la "calma i la serenitat" i apel·la de nou al diàleg. A més, condemna la violència i adverteix "del risc per a l'activitat econòmica" i per la "convivència pacífica entre una ciutadania que es defineix pel seu caràcter tolerant, pacífic i solidari". "La legítima protesta i la llibertat d’expressió no justifiquen en cap cas les actuacions violentes que comporten conseqüències greus en la convivència i cohesió social", defensa Foment, que destaca la feina dels Mossos d'Esquadra i les forces espanyoles per "preservar l'ordre". Segons Foment, a més, les escenes d'aquesta setmana a Catalunya suposen un risc per a la "reputació" internacional de Barcelona i el país, especialment pel que fa a sectors econòmics i industrials com el turisme, esdeveniments i fires internacionals o per l'arribada d'inversions empresarials. "Evitar la destrucció d'aquest capital és una responsabilitat que tots hem de compartir", afegeix. En el comunicat, Foment s'ofereix com a interlocutor per "contribuir a la construcció d'un clima de diàleg" en una "nova etapa" que confia que tanqui "una dècada de murs i silencis".