AMPLIACIÓ:Flamenco, jazz i sons coreans es fusionen de la mà de Los Aurora i Band Dulda al Mercat de Música Viva de Vic

Publicado 18/9/2019 20:33:43CET

La col·laboració neix d'una actuació del grup català al festival el 2017 i de la posterior gira que va fer per Corea del Sud

ACN

Barcelona.-Del flamenco enèrgic amb colors de jazz a la música pansori, xaman i folk. La distància entre els estils sembla insalvable fins que una col·laboració entre un grup català i un de sud-coreà aconsegueix fusionar-los. Són Los Aurora i Band Dulda, dues joves formacions que han unit forces per actuar conjuntament al 31è Mercat de Música Viva de Vic (MMVV). El concert, que es podrà veure per primera vegada aquest dijous al vespre a l'Auditori Atlàntida, agafa de la mà tradició i modernitat acompanyant-les d'instruments de corda sud-coreans i 'palmes' i 'baile' flamencs, a més de piano, baix elèctric, bateria i veus. La col·laboració entre les formacions neix d'una actuació de Los Aurora al MMVV l'any 2017 i de la posterior gira que van fer per Corea del Sud.

Los Aurora i Band Dulda han fet aquest dimecres al vespre el segon i últim assaig conjunt abans d'actuar demà a l'escenari de l'Atlàntida de Vic. Després de mesos treballant a distància, les dues formacions van trobar-se ahir per primera vegada a l'Escola Superior del Taller de Músics de Barcelona, on s'han format Los Aurora, per preparar el concert. La idea de fer un projecte comú amb els dos grups va sorgir l'any 2017 al mateix Mercat de Música Viva de Vic. Allà, Los Aurora van presentar la seva fusió de flamenc i jazz sense saber que aquesta cridaria l'atenció d'un programador sud-coreà que assistia de públic al concert.Un any després, el grup català va marxar de gira al país asiàtic, on va actuar a diferents ciutats i festivals. Quan va tornar a Barcelona, ja ho va fer amb la proposta de crear un espectacle amb les dues integrants de Band Dulda.Així, aquest projecte cuinat a Vic torna ara a la ciutat que el va veure néixer per presentar diverses cançons originals de les dues formacions que elles mateixes han adaptat per poder-les interpretar conjuntament. "Venim de tocar música molt enèrgica, amb molt de poder, i això seu és més subtil, més delicat, i hem hagut de guanyar flexibilitat", ha expressat a l'ACN Javi Garrabella, baixista de Los Aurora.Simbiosi musicalEungin Cho, que toca el tradicional Haegeum a Band Dulda, ha explicat que és la primera vegada que visiten Espanya i comenta que l'experiència de tocar amb el grup català els sembla "molt bonica". "Hem après una mica de flamenco i de 'palmes'", ha destacat.També Los Aurora s'han beneficiat d'aquesta simbiosi musical. Garrabella ha assegurat que la formació ha après "noves textures i sensibilitats" que, al seu parer, segur que els seran de profit de cara als seus futurs treballs discogràfics.