Publicado 9/3/2019 14:39:48 +01:00CET

AMPLIACIÓ:Fernández titlla de "Santa Inquisició progressista" aquells que critiquen la posició del PP en la vaga feminista del 8-M

El president del PP catal considera que va ser una jornada de "celebració i normalitat" i asseguren que treballen pels drets de "totes les dones"

ACN

Girona.-El president del Partit Popular Catal, Alejandro Fernández, ha titllat de "Santa Inquisició progressista" aquells qui van criticar la posició del seu partit en la vaga feminista del 8-M. Fernández assegura que van viure la jornada de manera "festiva i amb total normalitat". "Jo em pensava que la censura medieval havia acabat i que es podia parlar amb normalitat de les coses", ha reblat. En aquest sentit, el president del PP catal ha deixat clar que "no acceptaran llions" de cap partit en el tema de valorar les capacitats de les dones. Fernández ha assenyalat que treballen pels drets de "totes les dones" i ha reptat la resta de partits a trobar "tantes líders femenines" com té el PP.

La presentació de la llista per Girona a les Municipals ha estat el lloc des d'on el president del PP catal, Alejandro Fernández, ha volgut reivindicar la posició del partit en relació a la vaga feminista del 8-M. Fernández ha recordat dones com Esperanza Aguirre, Soraya Sáenz de Santamaría, Loyola de Palacio o Maria Dolores de Cospedal per defensar el compromís del partit amb "totes les dones"."Nosaltres treballem cada dia pels drets de totes elles, no només les dones de dretes o les d'esquerres, sinó de totes", ha reblat. Fernández ha assegurat que "no hi ha un altre partit" a Espanya que pugui presumir de tant lideratge femení.En aquest sentit, el president del PP catal ha deixat clar que "no admeten cap llió" per part d'altres partits, o sectors de la societat que els han criticat per la posició que han pres, en relació a l'aturada d'aquest divendres que, diu, va ser una "jornada de celebració i normalitat".Preguntat per les paraules del candidat a l'alcaldia de Barcelona pel PP, Josep Bou, on considerava que les dones tenen més simpatia i els homes més enginy, Fernández lamenta que vingui " la Santa Inquisició progressista" a qualificar les paraules d'un candidat. En aquest aspecte, el president dels populars ha ironitzat recordant que "vivim en una democrcia i la cesura medieval s'ha acabat".Suport a MilloEl president del PP catal ha estat acompanyat per l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya i actual president del PP gironí, Enric Millo. Fernández ha defensat Millo després de les crítiques rebudes per la seva declaració davant del jutge Marchena en el judici del procés.En aquest sentit ha considerat "inadmissible" el "linxament" al qu ha estat sotms Millo "només per haver dit la veritat en un procés judicial".