AMPLIACIÓ:Fernández assegura que la democràcia i la convivència a Catalunya "prevaldran", però "no serà fàcil ni immediat"

Publicado 7/11/2019 21:54:52CET

El líder del PP català carrega contra els rectors que han "incentivat" alguns estudiants a ser "agents revolucionaris"

ACN

Figueres.-El líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha augurat uns mesos "molt complicats" en relació a la situació política i social, però ha assegurat que la democràcia i la convivència "prevaldran" a Catalunya malgrat que "no serà fàcil ni immediat". Fernández, que ha participat a Figueres en el tancament de campanya del partit a les comarques de Girona, ha lamentat haver encertat quan va dir que hi havia una "batasunització" de la política catalana. "Aleshores em van caure moltes crítiques, però n'estava convençut", ha assenyalat. El líder del PP també ha carregat contra els rectors d'algunes universitats a qui acusa d'haver incentivat als alumnes a ser "agents revolucionaris", i denuncia que els han ofert aprovar sense fer l'examen.

El tancament de campanya del PP a les comarques de Girona ha portat al líder del partit a Catalunya, Alejandro Fernández, a Figueres. La capital de l'Alt Empordà ha estat la ciutat escollida pels populars per fer un acte on Fernández ha estat acompanyat per la candidata al Senat, la figuerenca Maria Àngels Olmedo, i el candidat al Congrés per la demarcació Alberto Mas Vilá. El líder del PPC ha lamentat la situació "tan complicada" que viu Catalunya des d'un punt de vista social i polític, però ha assegurat que l'independentisme "ha trencat Catalunya, però no ha trencat Espanya".Fernández ha augurat uns mesos "molt desagradables" però ha volgut transmetre un "missatge d'esperança" al centenar de militants i afiliats que han assistit a l'acte. "La democràcia, la convivència i l'ordre a Catalunya prevaldran". Això sí, Fernández ha advertit que "no serà ni fàcil ni immediat". De fet, el dirigent popular ha recordat que fa un temps li van "caure crítiques" quan va considerar que la política catalana s'estava "batasunitzant". "Lamentablement tenia raó", ha assenyalat.En culpa els rectorsUn dels motius de la situació de "conflicte" que es viu a Catalunya Fernández l'atribueix als estudiants que s'han "convertit" en "agents revolucionaris". En aquest sentit, el líder popular en fa responsables als rectors de les universitats públiques que han aprovat maneres alternatives per fer compatible l'avaluació amb el dret a manifestació.Alejandro Fernández ha denunciat que se'ls ha ofert aprovar les assignatures "encara que no vagin a examen" i que se'ls han incentivat a "no anar a classe". En canvi, ha lloat l'actitud d'alguns estudiants que "s'han rebel·lat per poder anar a classe i aprendre" malgrat que els ha costat "algun cop de puny".Crítica a CiutadansEl líder del PPC també ha tingut paraules per a Ciutadans a qui augura uns mals resultats el proper 10 de novembre. Fernández els ha vinculat a la marxa dels seus líders a Madrid, "perquè no aguantaven la pressió". "Van néixer per a una cosa, i han acabat fent la contrària", ha etzibat.Concentrar el votTant Fernández, com Mas Vilá com Olmedo han demanat "concentrar" el vot de "la dreta" al PP. El candidat al Congrés – i regidor a Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà) – considera que dividir el vot a Ciutadans i Vox "no serveix per a res" i espera poder ser escollit diputat per a reivindicar les "necessitats reals" de la demarcació. En aquest sentit, s'ha referit a obres clau com la Nacional II.El cap de llista del PP a Girona també ha recordat que va anar al PP "malgrat que el més fàcil era anar a Ciutadans", i s'ha emocionat a l'hora de parlar del moment en què va deixar Barcelona per venir a viure a Sant Antoni de Calonge.