Publicado 16/11/2019 14:43:02 +01:00CET

AMPLIACIÓ:ERC avisa que sense diàleg qui perd és el PSOE perquè l'independentisme surt "reforçat i fort" del 10N

Els republicans reiteren que cal "construir una unitat estratègica i d'acció" al Congrés i al Senat amb JxCat, la CUP i Bildu

ACN

L'Espluga de Francolí.-La portaveu i secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha advertit a Pedro Sánchez i el PSOE que si no es facilita un context de diàleg per trobar una solució política "a la repressió", "qui més té a perdre són ells". Vilalta ha assenyalat que l'independentisme surt "reforçat i fort" del 10N i que no deixa de guanyar suports cada cop que es posen les urnes. "El PSOE s'ha de moure i atendre que l'única solució passa per una resolució democràtica i reconèixer que el conflicte és polític", ha dit. Els republicans reiteren que es reuniran els pròxims dies amb les forces independentistes catalanes, JxCat i la CUP, i també la basca Bildu, per "construir una unitat estratègica i d'acció" al Congrés i al Senat.

La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha avisat a Pedro Sánchez i el PSOE que sense diàleg, "qui més té a perdre" és ell i el seu partit. Vilalta ha assenyalat que l'independentisme "no fa més que guanyar" cada vegada que es posen les urnes i que del 10N n'ha sortit "més fort i més reforçat". "Tenim clar que anirem guanyant a les urnes i evidenciant la nostra fortalesa acompanyats de molta gent del país. Pedra Sánchez i el PSOE s'han de moure i atendre que l'única solució passa per una resolució democràtica i això vol dir reconèixer que hi ha un conflicte polític", ha dit. "ERC no està aquí per facilitar la investidura, està aquí per, precisament, construir una solució democràtica basada en diàleg. O hi ha mesa de negociació o voluntat per treballar per una resolució democràtica que acabi amb la repressió, o que no comptin amb nosaltres", ha afegit. Vilalta ha mostrat la predisposició dels republicans "a parlar amb tothom i fer passos per compatir reflexions". Vilalta ha explicat que estan en contacte ambm JxCat i la CUP per concretar una trobada de les tres forces independentistes catalanes amb l'objectiu de "construir una unitat estratègica i d'acció" que els faci forts també a Madrid. "Esperem que puguin donar bons fruits", ha desitjat. També la setmana que ve està prevista una reunió amb Bildu. "Hem de construir una unitat estratègica, passos comuns i un consens que per nosaltres és imprescindible per posar al centre la defensa de Catalunya, els drets i les llibertats i que acabi la repressió en la qual estem immersos, amb una solució democràtica basada en fer política, el diàleg i la negociació", ha reclamat la portaveu del grup parlamentari republicà. El grup parlamentari d'ERC, encapçalat per la portaveu republicana, ha visitat la zona de la Conca de Barberà afectada per les riuades. S'han reunit amb els equips de govern de l'Espluga de Francolí i Montblanc i els han traslladat la solidaritat amb els municipis i s'han posat a disposició dels Ajuntament per ajudar en la "reconstrucció i tasques que vindran".

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 2. 2

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

 3. 3

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  Confinen un grup de segon de batxillerat del Vedruna de Girona per un positiu en coronavirus