Publicado 3/9/2019 12:59:56 +02:00CET

AMPLIACIÓ:ERC alerta Colau del risc de fomentar "actituds xenòfobes" si no "s'afronta" la seguretat

El grup municipal veu "irresponsable" que l'alcaldessa culpi la Generalitat i publiqui un vídeo de 8 minuts com a "solució"

ACN

Barcelona.-Esquerra emplaça Ada Colau a "afrontar" la seguretat als carrers de Barcelona i critica que "desautoritzi" el tinent d'alcalde responsable en la matèria, Albert Batlle. A més, els republicans lamenten que es culpi la Generalitat i, a ulls seus, no s'ofereixin solucions des del consistori. "Si donem la culpa a les administracions però no fem res el que estem fent és fomentar les actituds xenòfobes", ha advertit aquest dimarts el regidor Jordi Coronas, afegint que és la dreta i l'extrema dreta qui ocupa aquest espai. "Com a primera força seguirem oferint solucions per abordar el tema de la seguretat en tota la transversalitat", ha assegurat.

Coronas ha admès que fan falta més policies però també ha advertit que no només es resoldrà d'aquesta manera. "Hi ha moltes altres qüestions que s'han de tractar", ha apuntat fent referència a l'urbanisme o les polítiques d'ocupació"."Si l'alcaldessa viu en una altra ciutat o realitat i creu que la solució per la seguretat és un vídeo de 8 minuts és que no ha entès la situació", ha argumentat, advertint que des d'ERC no deixaran el discurs de la seguretat "en mans de la dreta". "Em sembla totalment irresponsable", ha dit sobre la gestió de Colau en aquesta matèria.Per la seva banda, Elisenda Alamany, portaveu del grup juntament amb Coronas, ha destacat que és un govern amb dues forces "que viuen d'esquenes l'una de l'altra". "Van dir que serien un govern estable però la percepció és que en les primeres passes del seu mandat no ha trobat més solucions per a la ciutat", ha afirmat."Actuacions mediàtiques"Els republicans han reivindicat que calen plans concrets però també una solució a mig i llarg termini. En aquest sentit, Coronas ha posat en dubte que algunes actuacions "mediàtiques", com ara un ampli dispositiu a la Barceloneta per impedir que els manters s'hi instal·lin o les actuacions amb els carteristes al metro resolguin els problemes."No diem que no s'hagin de fer, però estem buscant fer intervencions mediàtiques?", ha demanat.Ús dels espais de l'AjuntamentDurant la roda de premsa, ERC ha denunciat també que el govern municipal els ha "vetat" l'ús del terrat de Maria Aurèlia Capmany de l'Ajuntament per a fer-hi una trobada amb periodistes. Amb tot, el grup esperarà si el consistori es decideix a regular l'ús dels espais comuns a la propera Junta de portaveus.