AMPLIACIÓ:Ensenyament insisteix en el caràcter provisional del professorat de llengües que treballa sense el màster ni la titulació

Publicado 10/11/2018 14:24:53CET

Alguns professors reben cartes on se'ls recorda que no podran seguir impartint aquestes matèries en propers nomenaments

ACN

Xerta.-El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha recordat que les places de professorat de secundària de català, castellà i matemàtiques, s'han cobert, aquest curs, de manera provisional i com alternativa a la manca de professors titulats, amb docents que no tenen la titulació específica ni el màster obligatori acabat. Alguns professors han denunciat, publicant a Twitter les cartes que ha enviat el Departament, que ja no podran optar de nou a nomenaments per a aquestes matèries i que el temps treballat no computarà en aquestes especialitats. Bargalló ha insistit que aquesta mesura excepcional s'ha pres per "no deixar buides les aules" però que tenen prioritat els docents amb la titulació específica i el màster.

"El curs que ve si tronem a necessitar 300 places i no tenim 300 titulats, tornarem a fer mateix fins que tinguem titulats", ha apuntat. El conseller Bargalló ha animat els futurs estudiants universitaris a estudiar les titulacions de filologia i ciències d'aquestes especialitats. "Que sàpiguen que en aquestes carreres hi ha llocs de treball si aquest és un dels motius que valoren per triar la carrera", ha dit.Bargalló ha recordat que, "per evitar deixar les classes buides", s'han buscat professionals amb estudis complementaris en matemàtiques, català i castellà i se'ls ha contractat "provisionalment" per un any, així com als professors que fan el màster d'especialització però que encara no l'han finalitzat o professors de primària per impartir aquestes matèries a secudnària. "Contractarem sempre de manera prioritària i si pot ser en exclusiva, professors amb titulació i màster però si durant un curs no en tenim perquè no n'hi ha, no podem deixar aules buides. No ho farem, mai", ha insistit. Alguns docents han compartit a les xarxes socials les cartes del Departament on se'ls indica que no podran seguir impartint les matèries de català i castellà perquè no disposen de la formació mínima per fer-ho. Visita a XertaEl conseller d'Ensenyament ha participat en l'acte de celebració dels 50 anys de l'escola de Xerta, al Baix Ebre, satisfets per aquesta commemoració. "Aquesta escola, a més té l'ingresdient que entre tots els alumnes que hi ha passat hi ha la presidenta del Parlament, Carme Forcadell". Bargalló ha explicat amb emoció que el divendres passat, en una visita a Forcadell a la presó de Mas Enric li va explicar que assistiria a l'acte de a seva escola a Xerta. "Em va dir que la seva escola eren les escoles velles, les que hi havia a l'Ajuntament. És cert que les escoles poden canviar d'edifici però són l'esperit dels poble, la continuació per fer poble gran a partir de generacions de mestres que han fet un treball excel·lent i des del Departament també els volem agrair la seva feina", ha afegit.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.