Publicado 6/2/2019 19:36:50 +01:00CET

AMPLIACIÓ:Ensenyament estudia actuar contra el professor que enviava missatges sexuals a una alumna de Caldes de Malavella

El conseller assegura que analitzaran la sentncia per veure quin paper va tenir la inspecció educativa

ACN

Caldes de Malavella.-Ensenyament estudia actuar contra el professor d'institut que enviava missatges sexuals explícits a una alumna de Caldes de Malavella (Selva). El conseller Josep Bargalló ha explicat que estan a l'espera de rebre la sentncia de l'Audincia de Girona per analitzar-la i, també, veure quin paper va tenir aquí la inspecció educativa. De fet, la sentncia critica que la inspecció no hagués actuat amb més contundncia quan es va destapar que el professor s'enviava missatges amb la menor. Fonts del Departament asseguren que el professor fa temps que est apartat de la docncia, per la seva defensa subratlla que encara continua donant classes. Sí que se li va obrir un expedient disciplinari, per com que el procés penal estava obert, es va deixar en suspens.

Inicialment, el professor de secundria s'enfrontava a una pena de fins a 55 anys de presó, acusat d'haver abusat sexualment de l'alumna. L'Audincia de Girona, per, el va absoldre del delicte perqu va concloure que no es podia acreditar que el docent hagués mantingut relacions amb la menor durant l'estiu del 2015. Sobretot, perqu la denunciant es va desdir al judici i va assegurar que s'ho havia inventat.Sigui com sigui, per, all que sí que va quedar clar és que el professor s'havia enviat missatges de contingut sexual explícit amb la menor. O bé a través de xarxes socials, o bé a través del WhatsApp. Aleshores l'adolescent (que té reconeguda una disminució del 33%) tenia 15 anys. La sentncia, de fet, parafraseja alguns d'aquests missatges. Com ara "Potser far una mica de mal al principi per poc a poc hauria d'anar convertint-se en plaer", "Ja has imaginat en quina postura t'agradaria fer-ho" o "Ho vull tot, petons i tocar, i a la que pugui et faig passar al davant".I aquí, l'Audincia de Girona critica obertament el paper que va tenir la inspecció educativa. De fet, directament, creu que hauria d'haver actuat amb més contundncia quan es van destapar els missatges. El professor va ser tutor de l'alumna durant el curs 2013-2014. El desembre del 2014, es va presentar una primera denúncia contra ell. Precisament, perqu s'enviava missatges pujats de to amb la menor. Aleshores, la inspecció educativa, segons recull l'Audincia de Girona, es va limitar a "posar pautes de conducta" com ara recomanar-li al professor que mantingués la distncia amb la menor.Expedient en suspensEn parallel, Ensenyament va obrir un expedient disciplinari al docent de secundria. El professor va anar a declarar davant la inspecció el febrer del 2015. I el maig d'aquell any, va arribar la resolució. Com que aleshores ja s'havia incoat un procediment penal contra ell, la inspecció educativa va resoldre deixar en suspens l'expedient.Fonts del Departament asseguren que el professor fa temps que est apartat de la docncia. Per l'advocat del professor, Christian Salvador, subratlla que encara continua treballant i que mai se l'ha susps de feina.Aquell mateix any, al 2015, els pares de la menor van interposar una segona denúncia contra el docent pels suposats abusos sexuals. I aquest és el cas que ara l'Audincia ha sentenciat i on el tribunal critica el paper de la inspecció educativa. El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha dit que des del Departament estan a l'espera de rebre la sentncia per analitzar-la a fons. Per una banda, per estudiar actuar contra el professor de secundria. Per per l'altra, perqu també creu que servir per millorar els protocols. "Veurem qu hem de fer i qu podem fer, perqu algunes de les coses que diu impliquen l'actuació de la inspecció", ha afirmat el conseller.