Les firmes presenten més novetats per compensar la suspensió de la fira d'enguany
ACN
Agramunt.-Els torronaires d'Agramunt (Urgell) han donat el tret de sortida a la campanya d'hivern, la més important de l'any, amb optimisme i la previsió de superar les vendes de l'any passat. De fet, el propietari de Torrons Vicens i president de la IGP Torró d'Agramunt, Ángel Velasco, confia que aquestes festes de Nadal la gent consumir més aquest dol perqu passar més temps a casa. Aix, malgrat la suspensió de la 32a Fira del Torró que s'havia de celebrar aquest cap de setmana, principal aparador del sector on les firmes concentren un volum important de les vendes. La cancellació firal per, no ha dissuadit a centenars de persones de visitar el municipi amb la intenció de comprar i conixer les principals novetats de torrons.
El president del Consell Regulador de la IGP Torró d'Agramunt i propietari de Torrons Vicens, Ángel Velasco, confia que la campanya d'enguany ser "bona" perqu encara que la demanda dels restaurants no ser tant alta, la gent "sí celebrar el Nadal a casa". En aquest sentit, fins i tot preveu que les vendes "augmentaran", ja que els ciutadans "no sortir tant dels seus habitatges i consumiran més torró".Velasco ha lamentat que enguany no s'hagi pogut celebrar la Fira del Torró, tot i que ha afegit que en primer terme cal "vetllar per la seguretat". "Es nota a nivell de vendes, bviament es ven molt i és la llanadora de la campanya de Nadal", ha afegit. Tot i aix, ha explicat que durant tot el cap de setmana han tingut un volum de feina molt elevat a la botiga, ja que tot i no haver-hi la fira, hi ha molta clientela assídua a visitar el municipi per aquestes dates. El mestre torronaire també considera que la suspensió de la fira ha fet que les firmes hagin hagut de fer "un esfor superior" per treure i donar a conixer nous productes. En el cas de Torrons Vicens, Velasco ha explicat que enguany ja han presentat vuit novetats, i que en trauran més abans d'acabar l'any. Aix suposa el doble de productes nous que la firma acostuma a presentar al certamen firal.Del total de les vuit novetats, cinc són creacions de Velasco que combinen "tradició i innovació", mentre n'hi ha tres que presenta el xef Albert Adri. Entre aquestes novetats, s'hi pot trobar un torró de formatge amb codony i nous, un de pastís Sacher, de Barklava o de galeta. "Convertim postres que ja existien en torró", explica Velasco, amb l'objectiu que aquest dol es mengi durant tot l'any i no només per les festes nadalenques. "Ho estem aconseguint i volem continuar així", ha afegit.Per la seva banda, la directora de la Fira del Torró i la Xocolata a la pedra, Tamara Lombardo, ha dit que la decisió de suspendre la fira "potser va ser l'encertada", donat l'alt risc de contagis que hi ha, i ha adms que aquest cap de setmana ha estat "estrany" per al municipi. "Estem acostumats a que hi hagi molt moviment per aquestes dates i es nota que no ha fira", ha explicat. Tot i així, ha afegit que sí que s'ha notat l'arribada de persones que ja tenen la tradició de visitar el municipi per aquestes dates."Conscients" que la fira suposa un esdeveniment important pels torronaires, des de la Fira i l'IGP Torró d'Agramunt s'ha impulsat una acció per promocionar el torró d'Agramunt i la histria de la fira a través de reportatges en diversos mitjans de comunicació. També s'ha organitzat un mercat de proximitat que se celebrar al centre histric el dissabte 31 d'octubre. L'objectiu és incentivar les vendes d'aquells negocis, a banda dels torronaires, que també han quedat afectats per la suspensió de l'esdeveniment firal.