Publicado 17/01/2019 16:36CET

AMPLIACIÓ:Els promotors estudiaran "amb lupa" la moratria de noves llicncies per garantir que "es respecti la seguretat jurídica"

El collectiu admet que molts planejaments vigents són obsolets per lamenta que la mesura es prengui just quan s'est reactivant la construcció

ACN

Figueres.-L'Associació de Promotors de Catalunya diu que estudiaran "amb lupa" la moratria per suspendre durant un any la tramitació de projectes urbanístics i la concessió de llicncies d'obra nova a primera línia de la Costa Brava per garantir que "es respecti la seguretat jurídica" del collectiu. El secretari general tcnic de l'entitat, Josep Donés, admet que molts planejaments vigents són obsolets per critica que la mesura s'adopti just que s'est reactivant la construcció. Sobre el fet que en quedin exclosos aquells que ja tinguin llicncia concedida, Donés ha dit que "només faltaria" per que tot i així caldr veure quines afectacions té en determinats sols. D'altra banda, ha insistit que espera que sigui "el més rpid possible" perqu "a tothom li interessa que l'economia funcioni i aix genera llocs de treball".

El sector de la construcció estudiar a fons la moratria de noves llicncies de la Generalitat per garantir que es respecti "la seguretat jurídica" del collectiu. Així ho ha assegurat el secretari general tcnic de l'Associació de Promotors de Catalunya, Josep Donés, que ha dit que miraran "amb lupa" el document. Donés ha adms en declaracions a l'ACN que molts planejaments actuals estan "desfasats" per ha dit que durant deu anys no s'ha fet res i que el Govern ha decidit prendre la decisió just quan es comena a reactivar la construcció. "Insisteixo no dic que aquests planejaments no siguin illgics a ulls d'avui per les promotores l`únic que fan és desenvolupar all que preveuen", remarca. "És bastant lamentable que es faci ara que es comena a edificar sobre aquests terrenys que van ser comprats a l'expectativa del que diuen els plans generals i que estaven morts durant els anys de crisi", insisteix. Per Donés, "no és un tema de dir que no s'hauria de fer sinó que una mica sembla que no s'hagi fet en el moment que calia". Sobre el fet que en quedin exclosos aquells projectes urbanístics que ja tinguin llicncia concedida, Donés ha dit que "només faltaria" per ha afirmat que, tot i aix, caldr veure que passa amb determinats terrenys. "Per l'associació no quedar tot i que sempre estem oberts a parlar i a buscar les millors solucions per a tothom", ha dit. En aquest sentit, ha dit que esperen que sigui "rpid" perqu "a tothom li interessa que l'economia funcioni, també als ajuntaments, i aix genera llocs de treball". Donés no ha volgut avanar possibles afectacions, per ha dit que es reuniran per estudiar-ho i que adoptaran les mesures que siguin necessries. "Esperem que la Generalitat ho tingui tot molt meditat", ha afegit. La moratria aprovada avui per Urbanisme inclou 43 sectors de sl urbanitzable (270 hectrees on s'hi podrien construir més de 3.000 habitatges) i 850 hectrees classificades com a sl urb, actualment sense edificar i ubicats, majoritriament, amb pendents superiors al 20%. El litoral gironí compta amb 22 municipis. Aquesta primera suspensió afecta a franja de 500 metres del litoral per n'impulsaran una segona que implicar tota la Costa Brava el 13 de febrer, quan aprovin l'avanament del nou pla director. També inclou vuit dels projectes denunciats per la plataforma ecologista SOS Costa Brava com la construcció de 33 xalets de luxe a Aigua Xelida a Palafrugell o d'un hotel a Begur. El secretari general d'Hbitat Urb i Territori, Agustí Serra, ja ha avanat que el Departament "filar molt prim" i "exprimir al mxim la legislació urbanística" per intentar desclassificar el mxim possible de sls. Tot i aix, també ha detallat que buscaran la "seguretat jurídica" per evitar afrontar indemnitzacions milionries a propietaris i promotors amb drets adquirits.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés