Publicado 04/10/2019 13:19

AMPLIACIÓ:Els manters oferiran els seus oficis a la mateixa zona de la Barceloneta d'on els han desallotjat

Els venedors ambulants recorden que al Senegal tenien feines "dignes" i lamenten que se'ls vinculi a la inseguretat

ACN

Barcelona.-El Sindicat de Manters ha anunciat aquest divendres que cada setmana s'installaran al passeig Joan de Borbó de la Barceloneta per oferir els seus serveis com a treballadors dels diversos oficis que coneixen. D'aquesta manera volen sortir de la situació que els impedeix tenir ingressos des que fa dos mesos un important operatiu policial els ha impedit vendre els seus productes al carrer. Han recordat que al seu país d'origen, bona part d'ells són del Senegal, eren metges, electricistes, paletes, fusters o advocats, i sobretot, pescadors. "Cap de nosaltres va venir per ser manter, sinó per tenir una feina digna", han dit. Per aix, diuen que no volen delinquir i demanen que no se'ls vinculi a la inseguretat. "Des que ens van fer fora no ha baixat la violncia o els robatoris", asseguren.

En Lamine Sarr, l'Aziz i l'Ali Fall, entre altres, han explicat que des que a principis d'estiu la policia va saturar la zona i els va fer fora han viscut amb molt "patiment" la falta d'ingressos. No volen delinquir, sinó treballar en els oficis que tenien al seu país d'origen. Per les traves administratives els impedeixen tenir la documentació sense un contracte de feina, i l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat els han "mentit", ja que no els han ofert cap alternativa, com els van prometre, denuncien. Tampoc volen delinquir per guanyar-se la vida, i per aix neguen qualsevol vincle amb la inseguretat, que atribueixen al "racisme" de les administracions i al fet que són "pobres". "Si fóssim blancs ens ajudarien", diuen. Per han reiterat que mai actuaran amb violncia, tot i que la policia, segons ells, ho voldria així per tal de criminalitzar-los encara més.De fet, consideren que l'explotació dels recursos naturals, com la pesca, i el colonialisme han fet molt de mal i per aix volen tenir dret a treballar del que saben fer. A partir d'ara, cada setmana, oferiran els seus serveis en una zona "entre terrasses, iots i Ferrarris". "Som refugiats econmics", han afegit, i han explicat que alguns d'ells prefereixen treballar netejant edificis que no pas del seu propi ofici, com advocat, si d'aquesta manera obtenen el permís de feina.Creuen que la legislació pot canviar, igual que s'ha fet en alguns pasos amb la legalització de la marihuana o l'aparició de noves relacions laborals com les dels 'riders' de les plataformes de distribució de menjar i altres mercaderies.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés