Publicado 21/11/2018 23:39

AMPLIACIÓ:Els germans Torres: ''Hem fet un projecte titànic, un somni, i ha estat premiat per l'esforç que hi ha al darrere''

Els cuiners Sergio i Javier Torres defineixen el seu nou restaurant guardonat amb dues estrelles Michelin com a 'arriscat i potent'

ACN

LIsboa.-Només quatre mesos després d'obrir el seu nou restaurant, els cuiners Sergio i Javier Torres han aconseguit aquest dimecres dues estrelles Michelin pel Cocina de los hermanos Torres, un projecte que defineixen com a 'titànic, 'un somni'. En paraules de Sergio Torres, se'ls ha premiat l'esforç que hi ha el darrere, econòmic i de personal, en un projecte que fa deu anys que l'estat madurant. Javier Torres assegura que 'per fi tenim el nostre projecte personal', que considera 'arriscat i potent' alhora que admet que el procés ha estat emocionant i es fixa el repte de 'millorar perquè arribi la tercera'. Els germans Torres han pujat a l'escenari, com també ho han fet Carles Abellan, Martín Berasategui i Paco Pérez amb La Barra de Carles Abellan, Oria i Terra, en una gala que ha acabat amb un petit homenatge a Carme Ruscalleda.

Sergio i Javier Torres creuen que el canvi de negoci ha estat per anar a millor, i per tirar endavant una idea de deu anys que han anat construint 'poc a poc'. Recorden que la seva és una 'cuina amb taules' perquè s'han criat al voltant d'un espai així, i han recordat la seva àvia Catalina. Sergio i Javier Torres s'han mostrat molt il·lusionats amb el reconeixement, contents que s'hagi premiat un 'esforç enorme'. També s'ha mostrat gratament il·lusionat i sorprès Carles Abellan, que amb un restaurant sense taules ha aconseguit una estrella Michelin per La Barra de Carles Abellan, a la Barceloneta. Per això ha reconegut que no s'ho esperava gents i que ha estat una sorpresa 'increïble' i 'molt més especial' que l'anterior ocasió en què va ser reconegut per aquesta guia. Martín Berasategui, que també ha aconseguit una estrella per Oria, el restaurant de l'hotel Monument, reconeixia que amb una gran família i un 'gran equip' pot tirar endavant els seus projectes. I és que Berasategui ha rebut el guardó quan ja era a l'escenari pel reconeixement a un altre restaurant, també ha estat reconegut altra vegada amb tres estrelles per Lasarte, i ha aprofitat l'ocasió per posar-li, al seu company d'equip, la camisa que el reconeix com a tal. El fet que a Barcelona sumi una estrella més, Berasategui creu que està en deute amb la ciutat i ha reconegut que 'se sent un català més' perquè 'em cuideu més del que mai hagués pensat'. Paco Pérez, xef del restaurant Terra de S'Agaró també torna a casa amb una estrella per la seva 'cuina catalana actualitzada' que intenta 'pragmatitzar' el territori. En declaracions als mitjans, Pérez ha dit que continuaran treballant en la mateixa línia per satisfer les persones que els visiten. A l'escenari de la gala Michelin 2019 també hi ha pujat els xefs catalans que mantenen les tres estrelles com són el mateix Berasategui, Jordi Cruz per l'Àbac o els germans Roca. Precisament Joan Roca ha reconegut que no ha estat un any bo per a Catalunya però ha destacat que continua sent la regió amb més estreles de la guia. Reconeixement a RuscalledaLa xef del restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, Carme Ruscalleda, ha assistit a la gala com a convidada. Minuts abans de començar ha reconegut que li feia molta il·lusió poder-hi ser, per veure els companys i acompanyar la família. I han estat precisament els companys els qui li han fet un petit homenatge en fer-la pujar a l'escenari amb els cuiners guardonats amb tres estrelles. Ruscalleda també ha admès que després d'haver tancat el local, encara no ha trobat 'la calma' que esperava i confia que aquesta arribi al gener.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés