Publicado 15/04/2019 14:49

AMPLIACIÓ:Els forners lleidatans confien superar les 180.000 mones venudes de l'any passat

El Gremi ofereix una masterclass sobre l'elaboració d'aquests dolos de Pasqua a representants de CCOO i UGT

ACN

Lleida.-El Gremi de Forners de les Terres de Lleida preveu superar enguany les 180.000 mones de Pasqua venudes l'any passat. Els forners lleidatans encaren la campanya amb bones expectatives perqu "els encrrecs estan més animats que ara fa un any", segons ha explicat la presidenta del Gremi, Pilar Marqués. A Lleida, les mones que més es vendran seran les de nata (un 40% del total), seguides per les de fruita (30%), mentre la resta seran de xocolata i mantega. La majoria de forners lleidatans ha optat per mantenir preus, que oscillen entre els 20 i 30 euros\/quilo. El Gremi de Forners de Lleida ha ofert aquest dilluns una masterclass sobre l'elaboració de mones de Pasqua a representants lleidatans dels sindicats UGT i CCOO.

Marqués ha exposat que de Gremi no disposar de dades exactes fins que acabi la campanya de la mona per ha destacat que, fins al moment, els encrrecs estan funcionant "molt bé". Per aix, els forners lleidatans confien superar les 180.000 unitats venudes l'any passat a la demarcació de Lleida. A les comarques lleidatanes, les mones que més es venen són les de nata i representen un 40% del total, seguides per les de fruita confitada, que se situen entorn del 30%, mentre la resta són de xocolata, mantega i altres variants. Pel que fa a preus, la majoria dels forners de Lleida ha optat per mantenir els de la campanya passada. En aquest sentit, es mouran entre els 20 i 30 euros\/quilo. La presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida ha tornat a posar en valor les mones artesanes que elaboren els forners i pastissers respecte a les que comercialitza la gran distribució. "Als lineals dels supermercats ja fa tres o més setmanes que es poden trobar mones" i "si un pa de pessic fa un o dos mesos que est fet, la qualitat no pot ser mai la mateixa si es compara amb un producte recent fet, ni tampoc les qualitats de melmelada, mantega ni de la resta de productes", ha remarcat Pilar Marqués. El Gremi de Forners de les Terres de Lleida manté el seu vessant solidari i, tal com ha fet en altres ocasions, l'endem del dia de la mona lliurar les mones que els forners no hagin venut al menjador social de Lleida per tal que els usuaris també puguin gaudir d'aquest pastís dol i de la tradició.Masterclass als sindicats UGT i CCOOEl Gremi de Forners de les Terres de Lleida ha ofert aquest dilluns una masterclass sobre l'elaboració de mones de Pasqua. Enguany, els participants han estat una desena de responsables lleidatans dels sindicats CCOO i UGT, que han pogut conixer de primera m els secrets de l'elaboració de les mones i, d'aquesta manera, han pogut preparar la seva. "Estem acostumats a veure les mones a les pastisseries per no veiem realment el treball que costa elaborar-les i avui ho hem pogut conixer", ha exposat la secretria general de CCOO de Lleida, Cristina Rodríguez". "Ens ho hem passat bé i ens hem donat compte de la feina que hi ha al darrera d'aquests grans professionals", ha afirmat Xavier Perelló, secretari general de la UGT-FICA a Lleida.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés