Publicado 09/10/2019 13:37CET

AMPLIACIÓ:Els cmpings de Tarragona estudiaran repercutir el consum energtic dels clients en la factura

La mesura ja saplica en establiments de muntanya i de pasos del centre i nord dEuropa

ACN

Vinyols i els Arcs.-Els cmpings de la Costa Daurada i les Terres de lEbre estudiaran repercutir el consum energtic dels clients en el cost de lestada. Es tracta duna mesura per fomentar la responsabilitat dels usuaris a lhora dutilitzar les installacions que aniria en la línia de reduir limpacte mediambiental de les seves vacances. Segons ha explicat el president de lAgrupació Cmpings Tarragona Ciutat, Agustí Peyra, ja saplica en alguns establiments de muntanya que a lhivern tenen un alt consum elctric i en pasos del centre i nord dEuropa. Tot i aix, ha reconegut que lacció encara no sha estudiat prou, encara que no ha descartat que pugui ser una realitat daquí pocs anys. LAssociació de Cmpings de la Costa Daurada i Terres de lEbre ha organitzat aquest dimecres una jornada de treball entre els empresaris a Vinyols i els Arcs sobre prctiques ecolgiques i arquitectniques.

Amb tot, els empresaris han afirmat que no es tracta duna mesura imminent, sinó que primer volen analitzar exactament com simplementaria. Les opcions podrien anar des de cobrar tot o una part del consum energtic del client o fins i tot beneficar-lo amb descomptes en el cas que hagi gastat molt poca electricitat o aigua. El president de lAssociació de Cmpings de la Costa Daurada i Terres de lEbre, Joan Anton, ha apuntat que lacció es podria implementar de forma collectiva a la zona.Voluntat de ser més sosteniblesEn la jornada tcnica els empresaris han posat de manifest la seva voluntat de ser més respectuosos amb lentorn. Anton ha apuntat que es tracta dun món molt vinculat al medi ambient. El president dels empresaris ha recordat que lús denergies renovables és a lADN dels cmpings des dels anys 90. La vinculació amb lecologia es veu a la restauració, amb menjar orgnic, en la selecció de residus, lús de construccions passives pel que fa a emissions i amb tenir espcies naturals i botniques, ha assenyalat.En el cas dels cmpings de la ciutat de Tarragona, Peyra ha detallat que hi ha casos on ja shan installat calderes de biomassa, sistemes de recuperació de laigua de la pluja per reaprofitar per al reg o plaques solars per escalfar laigua calenta sanitria.Anton ha constatat que cada vegada més els clients, especialment els nrdics, demanen que els establiments siguin sostenibles i que busquen els segells de qualitat que ho acrediten. Es tracta del certificat EMAS, que dona la Unió Europea a partir dun seguiment i auditoria dels processos ambientals, o del Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental que atorga la Generalitat. El president ha afirmat que treballen en la línia correcta i que volen posar en valor les accions que fan.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés