Publicado 29/1/2019 19:09:31 +01:00CET

AMPLIACIÓ:El TSJC anulla el pagament de la quota a l'AMI de l'Ajuntament de Girona

Cs reclama a l'equip de govern que retorni més de 49.000 euros abonats des del 2012 i anuncia accions legals si no ho fa

ACN

Girona.-El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anullat el pagament de la quota a l'Associació de Municipis per la Independncia (AMI) de l'Ajuntament de Girona. La sala contenciosa administrativa ha estimat el recurs interposat contra un decret d'alcaldia signat per l'aleshores alcalde Carles Puigdemont acordant l'abonament de 8.169 euros a l'entitat. Segons ha explicat el grup municipal de Ciutadans (Cs), l'alt tribunal entén que els objectius de l'AMI estan relacionats amb la configuració política de Catalunya i, per tant, sobrepassa els interessos municipals. Cs esgrimeix aquesta sentncia per reclamar a l'equip de govern que exigeixi a l'AMI el retorn de més de 49.000 euros pagats des del 2012 en concepte de quotes. La portaveu Míriam Pujola ha anunciat que emprendran accions legals contra Puigdemont i l'actual alcaldessa, Marta Madrenas, si aquests diners no tornen a les arques municipals.

El grup municipal de Cs a l'Ajuntament de Girona ha donat a conixer el contingut de la sentncia del TSJC que anulla un decret d'alcaldia rubricat per Puigdemont l'any 2014 on acordava el pagament de 8.169 euros a l'AMI. En aquesta resolució, la sala contenciosa administrativa de l'alt tribunal catal estima un recurs interposat per la delegació del govern espanyol contra una primera sentncia. En aquella ocasió, el jutjat de primera instncia va inadmetre el recurs, sense entrar a valorar el fons de la qüestió.Ara, el TSJC revoca aquesta primera sentncia i anulla la resolució impugnada. Segons ha explicat Pujola, a principal argument de la sentncia és que l'AMI és una associació que "no obeeix als interessos municipals" i, per tant, no est justificat que l'aleshores alcalde acordés el pagament d'aquesta quota. A més, la sentncia també exposa que la ciutat de Girona est adherida a l'AMI des de l'any 2012.Cs esgrimeix aquesta sentncia que anulla el decret d'alcaldia del 2014 per reclamar a l'equip de govern que exigeixi a l'AMI el retorn de més de 49.000 euros abonats des del 2012 en concepte de quotes. Si no ho fa, continua Pujola, estudiaran emprendre accions legals contra Puigdemont i contra Madrenas. "Estudiarem si aquests fets poden ser constitutius de delictes", ha dit la portaveu que subratlla que aquests diners han de "retornar a les arques municipals". En parallel, Míriam Pujola ha explicat que també reclamaran a la secretaria municipals que revisi d'ofici tots els decrets d'alcaldia signats "en aquesta línia".

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Els CAP de Badalona (Barcelona) obriran durant els festius de Setmana Santa

 2. 2

  AMP.- Coronavirus.- Mor l'expresident del Port de Barcelona Joaquim Tosas

 3. 3

  Grup Sagardi repartirà 5.000 menjars diaris a persones majors de Barcelona

 4. 4

  AMP.- Coronavirus.- Granollers (Barcelona) adapta un pavelló perquè persones sensellar passin el confinament

 5. 5

  Badalona (Barcelona) incorpora dron per detectar infraccions del confinament