Publicado 25/09/2019 00:12

AMPLIACIÓ:El suec Bjrn Frantzén desbanca Joan Roca com a millor cuiner del món

Els xefs catalans s'enduen tres premis Best Chef Awards en una gala celebrada a Barcelona

ACN

Barcelona.-El suec Bjrn Frantzén, ha desbancat Joan Roca com a millor cuiner del món en una gala dels Best Chef Awards celebrada a Barcelona en la que els cuiners catalans s'han endut tres premis. El xef del Celler de Can Roca ha ocupat la segona posició després de dues edicions seguides enduent-se el primer premi. El restaurant barceloní Disfrutar, dirigit per Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, ha entrat amb fora a la llista dels Millors 100 i ha arribat a la cinquena posició del rnquing global; fita que li ha merescut el premi al Xef de Nova Entrada. El restaurant també s'ha endut el premi al Millor Xef Ciutat Gourmet, que reconeix el millor restaurant de la ciutat amfitriona. El petit dels germans Roca, en Jordi, ha estat reconegut com a Millor Xef Pastisser.

El madrileny David Muñoz, del DiverXo, ha mantingut la tercera posició de l'any passat. En total, tres dels cinc millors xefs del món tenen els seus restaurants ubicats a l'estat espanyol, dos dels quals estan a Catalunya. "Els pasos nrdics han d'aprendre molt dels xefs espanyols," ha assegurat Frantzén després de rebre el mxim guardó de la nit. El major dels germans Roca ha tret pit dels reconeixements rebuts, i ha assegurat: "Quan diem que aquí hi havia una gran cuina necessitvem dades tangibles, i ara les tenim: estem presents a totes les llistes mundials".Jordi Roca ha volgut compartir el premi amb el seu equip de postres al Celler de Can Roca: "Pensem en dol i fem la millor feina possible cada dia". Castro, del Disfrutar, també ha agrat la feina al seu equip: "No som tres persones, sinó un conjunt de persones: l'equip de cuina, de sala, de neteja, que fan possible que aquest projecte tiri endavant". Castro també ha assegurat que "premis com aquest" són "molt positius" per a la ciutat i l'entorn. Finalment, Casañas, també del Disfrutar, ha destacat "la histria que tenim" i aposta "continuar treballant per mantenir el nivell gastronmic al nostre país": "Tenim un potencial gastronmic que no ho podem oblidar mai. Des del producte fins a les persones que amb el seu intellecte aporten al sector".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés