Publicado 18/09/2019 16:39

AMPLIACIÓ:El restaurant Can Roca de Girona es converteix en un dels murals del Milestone amb un "homenatge a la vellesa"

El festival també ha realitzat pintures de gran format al barri de Germans Sbat i al campus de Montilivi de la UdG

ACN

Girona.-El festival d'art urb Milestone Project que es celebra a Girona est pintant una de les parets que hi ha en el restaurant de Can Roca, al barri de Taial, per oferir un "homenatge a la vellesa". Es tracta de dues mans agafant-se, una imatge que el xef Joan Roca ha explicat que surt d'un vídeo promocional en qu els seus pares s'agafen de les mans. Ara, aquesta imatge s'est reproduint a gran escala en una de les faanes del restaurant dels pares dels germans Roca. El cuiner, per, ha assegurat que aquesta pintura també és "un homenatge al barri" i a la "integració" que representa de diferents cultures. En la 8a edició del Milestone Project també s'est pintant un mural de cinc faanes del campus de Montilivi de la Universitat de Girona i un edifici al barri de Germans Sbat.

El restaurant Can Roca de Girona del barri de Taial comptar en els propers dies amb un mural de grans dimensions en qu hi haur dues mans agafades com a principal imatge. Es tracta d'una de les obres que forma part de la 8a edició del Milestone Project, un festival d'art urb que ja compta amb 36 parets pintades arreu de la ciutat.El cuiner Joan Roca ha explicat que van proposar a l'organització del festival que pintessin aquesta imatge en un "homenatge a la vellesa" per també un homenatge al barri de Taial que és "on hem nascut i crescut". Les dues mans agafades surten d'un fragment d'un vídeo promocional que van llenar els germans per explicar el procés creatiu de la cuina a partir dels records. En ell hi havia els pares dels tres germans que s'agafaven de la m.El cuiner ha afirmat que el mural que estan pintant a la paret del restaurant "és molt més potent" que la imatge del vídeo per la fora que li dona el pintor Daniel Forti. Segons Roca, aquest símbol de dues mans agafades també evoca a la "integració" que es viu en el barri per les diferents cultures que hi conviuen per també recorda "l'esfor i el treball dels pares".El festival arriba a Germans SbatEl festival també ha escollit una paret d'un edifici a la plaa del barri de Germans Sbat per pintar-hi un mural. En aquest cas, l'encarregat ha estat l'artista itali Millo. En aquest cas, una paret blanca s'ha convertit en tota una xarxa de carrers i blocs de pisos que recorda a les ciutats atapedes en qu el fum guanya a les zones verdes. Enmig, una noia fent-se vent amb un ventall i d'aquest en surten ptals de rosa.Amb aquesta obra d'art, Millo ha volgut representar aquella sensació de "benestar" quan una persona decideix parar un moment en un món marcat "per la feina, fer les mateixes coses cada dia" i una activitat constant.La pintura a Germans Sbat no ha deixat a ningú indiferent, ja que bona part dels vens han celebrat el nou mural que podran veure a partir d'ara. De fet, molta gent ja ha demanat als organitzadors del festival que l'any que ve tornin i pintin algun altre edifici de la plaa.Cinc parets de la UdGEl repte més gran d'aquesta edició, per, ha estat per l'artista Axel Void que s'ha encarregat de pintar un mural que ocupa cinc parets de l'edifici Lear, situat al campus de Montilivi de la Universitat de Girona.En aquesta ocasió, l'americ va projectar diverses fotografies a la faana per dibuixar-ne un esbós i després va comenar a pintar un mural que li va costar set dies acabar-lo. Es tracta d'un mural en qu el negre i el color grana han tapat totalment el blanc que hi havia fins ara. Axel Void és un artista que compta amb importants influncies de Goya i Rembrandt i així es pot denotar en els traos del seu mural a la UdG.De moment, la universitat també ha anunciat al festival que l'any que ve volen seguir collaborant-hi cedint una altra paret d'algun dels edificis que hi ha en els seus campus.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés