Publicado 1/1/2019 13:12:19 +01:00CET

AMPLIACIÓ:El primer nadó de la demarcació de Tarragona és una nena del Montmell que es diu Lena

Havia de néixer el dia abans de Nadal i ha arribat al món gairebé dues hores després de sonar les campanades al Pius Hospital de Valls

ACN

Valls.-La Lena és el primer nadó del 2019 de la demarcació de Tarragona i ha nascut al Pius Hospital de Valls a les 1.53 hores. S'ha fet esperar: la seva mare, Vanessa Duque, ha explicat que va sortir de comptes el 24 de desembre, per no va ser fins dilluns a les sis del matí quan va trencar aigües, tot i que sense contraccions. "Vaig quedar-me a l'hospital perqu tot anés bé, i aquí vaig estar fins a les set de la tarda, quan van comenar les contraccions; aleshores ja va ser més rpid", ha dit. "O naixia per Nadal o per Cap d'Any, o una festa o una altra", ha explicat la mare, amb la nena, molt tranquilla, al pit. La Lena ha pesat 3,560 quilos i ha nascut per part natural. La família viu al Montmell (Baix Peneds), un municipi que els seus pares asseguren que, entre tots, estan "repoblant", ja que la natalitat s'ha disparat els darrers anys.

La Vanessa ha explicat que el procés va ser "llarguet", perqu va trencar aigües dilluns a les sis del matí sense contraccions, per després, "quan va arribar el moment, va ser molt rpid".Amb la seva parella, ha explicat que tenien la bossa preparada per a l'arribada de la Lena al món. La nena havia d'arribar el 24 de desembre, per es va retardar i no va ser fins a gairebé les dues de la matinada d'aquest dimarts que ha nascut. "S'ha fet esperar, i aquesta setmana se m'ha fet llarga", ha adms.També li han passat les hores lentes al seu germ, en Dylan, de només tres anys, que dilluns al vespre no volia marxar de l'hospital a l'espera de conixer la seva germana,aquí espera amb delit."Estava content i ahir ja em preguntava: 'mama, quan surt, quan surt?'", ha contat la seva mare. La Vanessa ha explicat que, enguany, no han tingut campanades, "i tampoc la llevadora, que deia que es menjaria el ram i ja devien ser les dotze passades".Els pares han posat el nom a la petita per fer honor a l'via, que es deia Helena. Perqu no fos exactament igual, han optat per un diminutiu, i ho han deixat en Lena.La mare ha explicat que la Lena és una més en el procés de "repoblar" el Montmell, un petit poble del Baix Peneds que ha experimentat una alta natalitat en els darrers temps."A l'escola bressol s'ha vist molt: de tenir quatre nens a tenir-ne 18; i a l'escola n'hi havia 60 i ara ja n'hi ha 130", ha explicat la Vanessa, que ha afegit que, només al desembre hi ha hagut quatre naixements. "S'ha notat moltíssim", ha dit.