Publicado 5/4/2019 12:28:52 +02:00CET

AMPLIACIÓ:El primer comit d'empresa de Le Porc Gourmet prioritza que els treballadors de l'escorxador siguin plantilla del Grup Jor

ACN

Vic.-L'escorxador Le Porc Gourmet ja té, per primer cop a la histria, un sindicat d'empresa. CCOO ha guanyat les eleccions, que van tenir lloc dimecres passat, amb 13 delegats. UGT, de la seva banda, n'ha obtingut 10. La primera prioritat del sindicat és aconseguir que els 1.400 treballadors de l'escorxador formin part de la plantilla de Grup Jorge, i no de la mitjancera Axparia, ja que així aconseguiran més garanties laborals. Per fer-ho, el sindicat ja ha sollicitat una reunió amb el departament de Treball. L'empresa no havia tingut mai comit perqu, fins l'estiu passat, no tenia els treballadors contractats al rgim general de la Seguretat Social, sinó que tots eren subcontractats a través de cooperatives de treball que no actuaven com a tals.

Aconseguir que els 1.400 treballadors de Le Porc Gourmet formin part de la plantilla de Grup Jorge, l'empresa propietria de l'escorxador. Aquesta és la primera lluita que s'ha marcat CCOO després d'haver guanyat les eleccions del primer comit d'empresa de la histria del polmic escorxador. Tot i que encara no hi ha calendari, el sindicat ja ha comenat a fer passos per aconseguir-ho, i ha demanat una primera reunió amb el departament de Treball i la direcció de l'empresa. De moment, els treballadors estan contractats, des de l'estiu passat, a través de la societat mercantil Axparia, per segons han assegurat des del sindicat, el fet d'estar dins la plantilla del Grup Jorge "els donaria més garanties".En tot cas, els treballadors han valorat positivament el canvi de falsos autnoms a dependre del rgim laboral, ja que aix els permet, com a qualsevol altre treballador, tenir vacances i baixes pagades, entre d'altres qüestions. En aquest sentit, el candidat de CCOO a president del comit d'empresa, Mamadou Balde, podr marxar per primer cop de vacances al seu país amb la tranquillitat de tenir els dies pagats. La diversitat d'origen dels treballadors de Le Porc Gourmet fa que els delegats de CCOO siguin "com una petita ONU", segons ha explicat Plata, amb representants de les diverses nacionalitats que treballen a l'empresa, com per exemple l'Índia, el Marroc, el Senegal, Ghana o Catalunya.