Publicado 24/7/2019 18:27:41 +02:00CET

AMPLIACIÓ:El PPC acusa el Govern d’”alterar greument la convivència” i de “tractar més de la meitat de la població com a traïdors”

Fernández afirma que l’executiu és un “moviment clarament nacional populista” i li retreu que es “desentengui” de les seves responsabilitats

ACN

Barcelona.-El president del subgrup parlamentari del PPC, Alejandro Fernández, ha acusat el Govern d’haver “alterat greument la convivència” a Catalunya amb el procés sobiranista, tot assegurant que està “tractant més de la meitat de la població com si fossin traïdors de la pàtria”. En la seva rèplica al president Quim Torra durant el debat parlamentari sobre la ‘Catalunya real’ d’aquest dimecres, Fernández ha assenyalat l’executiu com a exemple de “moviment clarament nacional populista” per l’objectiu independentista iniciat el 2012, i ha lamentat que “això ha tingut conseqüències diabòliques per a les polítiques públiques”. A parer del cap de files popular, la Generalitat es limita a “culpar a Madrid” dels dèficits de Catalunya i li ha retret a Torra que es “desentenguin” de qualsevol problema social.

Fernández ha assegurat que la ‘Catalunya real’ està relacionada amb les “conseqüències” del procés sobiranista, les quals ha afirmat que són “l’abandonament de les polítiques públiques per part del Govern” i “haver alterat severament la convivència”. El líder dels populars ha replicat els posicionaments que situen l’origen de l’auge independentista en la sentència del Tribunal Constitucional del 2010, i ha assegurat que allò que va ser “decisiu” va ser el moment en què Artur Mar “en comptes d’enfrontar-se al moviment 15-M” va optar per “convertir-se en populista”. “No es pot dissociar en cap cas allò que estem vivint aquí amb l’onada del populisme d’esquerra i dreta que hi ha hagut arreu d’Europa”, ha asseverat Fernández, que ha comparat el Govern amb la Lliga Nord i el Moviment 5 Estrelles italià, i amb el Front Nacional francès. “A Catalunya hi són vostès, que són un moviment clarament nacional populista”, ha remarcat, tot afirmant que “això té conseqüències diabòliques per a les polítiques públiques, i també conseqüències socials”.Fernández ha retret al govern de la Generalitat que es “desentengui” dels problemes de la ciutadania i ha acusat els responsables de l’executiu d’”alterar greument la convivència”. A parer del president popular, el Govern focalitza el seu discurs en dir que “Madrid ens roba” i en considerar que “tothom qui se sent espanyol és còmplice del lladre, és un enemic, colon i un botifler”. “Així és com es destrueix la convivència”, ha emfatitzat, per concloure després el seu discurs amb una estrofa d’una cançó de Manolo Escobar, que ha entonat per dir: “’Solo te pido que me hagas la vida agradable aunque nada coincida contingo’”.Ja en torn de contrarèplica, Fernández ha advertit que Catalunya podria situar-se en el camí de la “ulsterització” si considera que “una part de la població és botiflera perquè discrepa”. Per últim, ha remarcat que “la serp de la divisió i de la ruptura” rau en el pensament dels qui creuen que “algú que discrepa és el teu enemic a mort”.

el més llegit

 1. 1

  Espanya podrà accedir a 140.000 milions del fons europeu de recuperació, 77.000 milions en transferències

 2. 2

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs

 3. 3

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs

 4. 4

  Detingut en Sant Adrià (Barcelona) un home cercat a Anglaterra per assassinat

 5. 5

  El Canal 33 innova el seu contingut cultural amb la incorporació de dues sèries documentals