Publicado 28/02/2019 14:44CET

AMPLIACIÓ:El Port de Barcelona inverteix 10 milions d'euros per preparar les seves telecomunicacions per al 5G

La nova infraestructura estar totalment implantada el 2023 i reforar el rol de la installació com a 'smart port'

ACN

Barcelona.-El Port de Barcelona invertir 10 milions d'euros en una xarxa de telecomunicacions per preparar-se pel 5G. L'actuació permetr reforar el suport a la logística i reforar el rol de la installació com a 'smart port'. El desplegament del pla, que es far en fases, durar uns 4 anys i es preveu que el 2023 la nova infraestructura estigui totalment implantada. S'oferir una cobertura total de la xarxa al territori, amb connexió a la fibra des de qualsevol punt a menys de 500 metres. A més, inclour la banda ampla mbil a diversos mbits del recinte com els vials, edificis i zones obertes. Segons la presidenta del Port, Merc Conesa, la nova xarxa permetr a les installacions "aprofitar" les solucions tecnolgiques com l'Internet de les coses, el big data, l'automatització o la intelligncia artificial.

La nova infraestructura tindr gran "capacitat i fiabilitat", segons el Port de Barcelona, i estar preparada per a l'Internet de les coses (IoT) i per al creixent grau d'automització de les eines de gestió. La consultora tecnolgica NAE s'ha adjudicat la direcció de l'oficina tcnica que s'encarregar de desplegar el pla en diverses fases durant els propers 4 anys.Segons la presidenta del Port de Barcelona, Merc Conesa, "la tecnologia ha de contribuir a fer front als reptes que tenim a la Comunitat Porturia, com ara l'increment de l'eficincia l'impuls de la sostenibilitat i l'aportació de valor, tant econmic com social".La xarxa avanada permetr als empleats del Port treballar amb un dispositiu mbil des de qualsevol punt del recinte i que tinguin accés a tot tipus de serveis i aplicacions de gestió. A més, el desplegament de la connexió inallmbrica i els serveis de geolocalització possibilitaran l'accés a la informació de banda amplia i a localització en temps real, que facilitar l'agilitació de serveis i de l'operativa porturia.Per últim, les noves prestacions també permetran desenvolupar accions vinculades a la gestió de la qualitat de l'aire i de l'aigua, com el control ambiental en temps real, la gestió de l'energia i d'edificis intelligents i la sensorització i monitorització d'espais.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés