Publicado 23/7/2019 13:32:14 +02:00CET

AMPLIACIÓ:El ple de Barcelona insta el Govern a regular els lloguers amb el vot a favor d'ERC i JxCat i l'abstenció de BComú

L'oposició critica el "fracàs" de Colau en habitatge i el govern municipal demana deixar les "escenificacions" i "posar-se a treballar"

ACN

Barcelona.-El ple de Barcelona ha instat aquest dimarts el Govern a iniciar els tràmits per fer un projecte de llei per tal de regular el preu dels lloguers. En una sessió extraordinària a petició de ERC i JxCat i després que el Parlament tombés el decret del Govern per regular els lloguers, la proposició ha tirat endavant amb el vot a favor d'ERC i JxCat, l'abstenció de BComú i PSC i el vot en contra de Ciutadans, PP i Barcelona pel Canvi. Davant les acusacions de "fracàs" en matèria d'habitatge al govern municipal, la regidora d'Habitatge, Lucía Martín, ha demanat a ERC i JxCat que deixin de "fer teatre" i "escenificacions" i que es posin a "treballar en allò que fa anys que ignoren". El ple també ha acordat crear una comissió no permanent d'estudi per analitzar l'aplicació i repercussió que tindria la regulació del preu dels lloguers tant a Barcelona com a l'àrea metropolitana.

La regidora d'Habitatge s'ha mostrat disposada a col·laborar amb la Generalitat i l'Estat per regular el preu dels lloguers. "Necessitem que totes les administracions s'hi impliquin", ha reivindicat Martín, que ha lamentat que el consistori hagi fet polítiques d'habitatge "en solitari" durant els darrers quatre anys. La regidora d'ERC Eva Baró ha instat el govern municipal a "escoltar la societat civil" per afrontar el debat sobre la regulació del preu del lloguer. "La ciutat es mereix un debat d'aquestes característiques", ha apuntat Baró, que ha demanat al govern municipal "modèstia" en considerar que "les coses estan pitjor" que abans a la ciutat en matèria d'habitatge. La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha qualificat de "fracàs" les polítiques d'habitatge del govern. Artadi ha apuntat que s'ha de fer un "debat constructiu" sobre la limitació del preu dels lloguers per evitar-ne els "efectes no desitjats" i ha instat totes les administracions a col·laborar per trobar un model per a Barcelona. Al seu torn, el regidor de Ciutadans Celestino Corbacho ha considerat que no ha de ser l'Ajuntament qui es pronunciï sobre una possible llei per regular els lloguers, ja que ha considerat que és "responsabilitat" de la Generalitat i del Parlament. El regidor del PP Óscar Ramírez ha criticat que es vulgui intervenir el mercat del lloguer. "Els preus es regulen a la baixa si hi ha més oferta", ha assegurat, després de dir que és "urgent" mobilitzar els solars públics per fer habitatge. La regidora de Barcelona pel Canvi Eva Parera s'ha sumat a les crítiques sobre la intervenció en el mercat i ha criticat el que considera "política de titulars".

el més llegit

 1. 1

  Els treballadors autoconfinados en una residència de Lleida tornen a la seva casa

 2. 2

  Un centenar de voluntaris de L'Hospitalet (Barcelona) ajuden persones vulnerables

 3. 3

  Girona preveu una ampliació d'UCI per atendre a pacients crícitcos

 4. 4

  Personalitats vinculades a Badalona (Barcelona) animaran a quedar-se a casa en xarxes socials

 5. 5

  L'alcalde de Mollet del Vallès (Barcelona) demana a Torra "corregir" retallades