Publicado 30/07/2019 14:18CET

AMPLIACIÓ:El nou edifici de lescola Arrabassada de Tarragona entrar en funcionament el curs 2020-2021

El conseller dEducació no posa data perqu lescola Ponent abandoni els barracons

ACN

Tarragona.-El nou edifici de lescola Arrabassada de Tarragona entrar en funcionament el curs 2020-2021, segons ha explicat aquest dimarts el conseller dEducació, Josep Bargalló. En una visita a les obres del nou centre, Bargalló ha assegurat que ledifici satisfar totes les necessitats dun projecte educatiu slid i innovador. Limmoble est pressupostat en uns 4 milions deuros i saixeca en un lloc diferent don hi ha els barracons, que des de fa una dcada acullen els estudiants. Lescola Arrabassada té actualment 450 alumnes i dentrada loferta no sampliar, encara que sestudiar si en el futur samplia per tal que faci també la funció dinstitut. Per altra banda, el conseller no ha posat data perqu lescola Ponent, que també est en barracons, tingui un nou edifici i ha comentat que tot dependr de si millora el finanament de la Generalitat i hi ha un nou pressupost. La voluntat del Govern és que en set anys seliminin 700 dels 1.000 barracons que hi ha ara a les escoles catalanes.

La nova escola tindr dues línies i acollir els 450 alumnes que ja té ara. Dentrada no hi ha una previsió dampliar loferta, encara que per al futur hi ha lopció de fer-hi un institut annex i convertir el centre en un institut-escola. Bargalló ha apuntat que Catalunya pateix una davallada demogrfica a parvulari per que aviat hi haur un augment a secundria. Hem destar atents per respondre adequadament a laugment dels propers anys i la resposta no pot ser massificar els instituts que ja hi ha. Caldr prendre decisions i la fórmula dinstitut-escola ens va molt bé, ha comentat el conseller. A més, ha donat per acabada lpoca dels grans instituts i ha apostat per deixar de concentrar tot lalumnat al centre de les ciutats i repartir-lo cap als barris, com podria acabar passant en el cas del barri de lArrabassada de Tarragona.Per lalcalde de Tarragona, Pau Ricom, el nou equipament és una escola nova, no només de construcció sinó també de concepció. Lha presentat com un centre integrat a Llevant i ha destacat que cal que les escoles i la ciutat estiguin integrades. Precisament amb aquesta intenció sha dissenyat lestructura. Larquitecte del projecte, Santi Vives, ha comentat que hi haur tres edificis -principal, gimns i parvulari- que estaran connectats, amb una gran plaa central al mig i que permetran obrir-se individualment per donar servei a la comunitat. En total seran 12 aules de primria i sis de parvulari.Sense data per treure els barracons de lescola PonentUna altra escola que porta anys en barracons a Tarragona és la Ponent. Bargalló ha expressat la voluntat és que es construeixi un nou edifici, per no ha posat data. Ha argumentat que els temps variaran en funció de si hi ha una millora del finanament de la Generalitat i de si hi ha un nou pressupost. El conseller ha concretat que a Catalunya hi ha uns 1.000 mduls prefabricats, dels quals 700 estan ocupats per escoles que haurien de tenir un edifici més nou o més gran. Els 300 restants hi són per causes conjunturals o puntuals. Els 700 que no hi ha de ser, els traurem tots. Els altres 300 sempre hi seran, ha concretat. A més, ha recordat el compromís del govern deliminar els 700 en un mxim de set anys, i ha valorat que si augmenta el pressupost dEducació els terminis es podrien reduir fins als quatre anys.Finalment, en la reunió que han mantingut Bargalló i Ricom, el conseller ha posat damunt la taula una proposta per incrementar lús del Complex Educatiu de Tarragona, lantiga Laboral, tot posant a disposició del consistori algunes infraestructures que puguin ser útils per a la ciutat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés