Publicado 8/2/2019 14:54:49CET

AMPLIACIÓ:El MACBA crearà un grup de treball per estudiar tècnicament les alternatives d'ampliació de l'Ajuntament de Barcelona

Requerirà documentació acreditativa del projecte, amb especificacions econòmiques i tècniques

ACN

Barcelona.-La comissió delegada del MACBA ha valorat positivament les alternatives d'ampliació del museu presentades per l'Ajuntament de Barcelona. En un comunicat després de la reunió extraordinària d'aquest divendres, asseguren que les quatre tenen elements a favor i en contra que mereixen un "estudi en profunditat". Per això, requeriran la documentació acreditativa de projecte, amb els aspectes econòmics i tècnics corresponents. Una vegada rebuts, el MACBA en farà les consideracions. Per fer l'estudi, proposa crear un grup de treball amb tècnics de cadascuna de les administracions del consorci.

En aquest sentit, el MACBA considerarà les alternatives que compleixin les condicions prèvies de projecte museològic, seguretat jurídica i suports econòmics. Fa una setmana, l'Ajuntament de Barcelona va posar sobre la taula quatre propostes alternatives a la Capella de la Misericòrdia per ampliar el museu. De les quatre, el Consistori aposta per una ampliació de l’actual Edifici Meier amb un edifici de nova construcció a la zona d’accés a la Plaça Joan Coromines des la Plaça dels Àngels, de dues plantes i una extensió subterrània que en total sumaria 3.000 metres quadrats.El consistori defensa que l'alternativa és fins i tot millor que la de la Capella perquè ofereix més espai al museu, assegura la connexió entre els dos edificis i resol l’accés a l’auditori del MACBA.Alhora, però, també va proposar ampliar el museu a l’actual CAP Raval (edifici Sert) passant-hi les oficines i aularis (l’operació depèn de Patrimoni de la Generalitat); Utilitzar la primera planta del pàrquing soterrani de la Plaça dels Àngels; Ampliar el Convent dels Àngels i ocupar l’actual Arxiu i una Escola Bressol.Borràs vol més concreció de les noves propostes per analitzar-ne la viabilitatDe la seva banda, la consellera de Cultura, Laura Borràs, ha valorat “molt positivament” que ara apareguin noves propostes per l’ampliació del MACBA. “Com que volem fer-ho amb rigor, correspon als arquitectes i impulsors dels projectes museològics veure i valorar quin és l’abast i les implicacions de cada proposta”, ha assenyalat la consellera. La màxima responsable de l’àrea de Cultura ha justificat la creació de la comissió perquè com que les propostes que ha presentat l’Ajuntament de Barcelona ”no tenen el gruix de concreció necessari per a prendre decisions, cal un equip tècnic amb persones que aportin aquesta concreció”. Amb els detalls sobre la taula, la comissió podrà analitzar la viabilitat econòmica, jurídica i, “sobretot”, museològica de les propostes.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.