Publicado 12/06/2019 14:31

AMPLIACIÓ:El jutge obliga Deliveroo a readmetre nou treballadors acomiadats el 2017

L'empresa els haur d'indemnitzar amb 6.251 euros i abonar-los els salaris endarrerits

ACN

Barcelona.-El jutge del Jutjat social número 31 de Barcelona ha condemnat Deliveroo a readmetre nou treballadors acomiadats el 2017 després de les protestes del collectiu durant l'estiu d'aquell any i a pagar-los el salari endarrerit així com les vacances amb un inters moratori del 10%. En la sentncia, el jutge considera que s'han vulnerat els drets dels treballadors que van demandar l'empresa i obliga Deliveroo a abonar-los a cada un d'ells 6.251 euros en concepte d'indemnització. El judici es va celebrar fa just una setmana i l'empresa va defensar el model d'autnoms perqu tenen "total llibertat" per escollir les franges horries i va afirmar que els treballadors no van voler signar els contractes amb les noves condicions.

Concretament, el jutge creu que l'empresa "confon o pretén induir a confusió entre la decisió de 'redissenyar' la relació amb els repartidors i la decisió d'extingir el contracte d'aquells que no acceptaven els nous contractes" ja que, assegura, "en cap moment" abans del 8 d'agost data en qu van ser acomiadats- se'ls va comunicar que si no acceptaven les noves normes podrien prescindir d'ells. A més, considera que la negativa a extingir un contracte en vigor per substituir-lo per un altre que amb noves condicions no és un "incompliment substancial" de les obligacions dels treballadors.En resum, el jutge afirma que les extincions dels contractes van respondre a un "conflicte previ" i que Deliveroo va voler justificar-ho amb el canvi de condicions, i reconeix als treballadors el dret a reivindicar millores, "sortir a la premsa denunciant que eren falsos autnoms", concentrar-se davant l'empresa o convocar vagues.Amb tot, el jutge ordena que els treballadors de Deliveroo puguin tornar a l'empresa en la categoria de repartidor, que és la que tenien assignada en el moment dels seus acomiadaments. La sentncia reconeix que els torns dels 'riders' eren variables i que l'empresa els decidia "amb parmetres poc clars" i ha establert jornades que van des de les 13,13 hores fins a les 29,72, dependent del cas.En la sentncia, el magistrat també assenyala que els treballadors no solliciten ser reconegut per un conveni collectiu sinó percebre el promig del salari que els correspondria i ha establert una forquilla que va des dels 16,15 euros al dia fins als 35,91 euros, en funció de cada cas.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés