Publicado 13/9/2019 13:55:12 +02:00CET

AMPLIACIÓ:El grup municipal d'ERC a Barcelona s'autodefineix com un "govern d'impuls" que "condicionarà positivament"

Maragall diu que buscaran "majories alternatives" que "permetin" dir que la ciutat "està al costat dels presos polítics"

ACN

Barcelona.-Esquerra assegura que "condicionarà positivament" l'acció de govern a Barcelona. Així ho ha afirmat el president del grup municipal a l'Ajuntament, Ernest Maragall, que ha expressat que pretenen "marcar la pauta" i "crear ciutat". Maragall ha dit que no seran un "soci preferent de ningú" però tampoc no es dedicaran a "posar pals a les rodes" pel fet de ser la primera força a l'oposició. "No veiem ni govern ni estratègia, per això prendrem la iniciativa", ha dit durant la roda de premsa en què ERC s'ha presentat com un "govern d'impuls".

Per altra banda, Maragall també ha apuntat que els republicans exigiran "que tothom es posicioni" de cara la sentència del Suprem i la situació dels líders independentistes empresonats. "Buscarem la majoria alternativa que permeti dir que Barcelona està al costat dels presos polítics", ha afegit.De fet, el president d’ERC Barcelona ha indicat que saben que estan “en condicions” de crear majories alternatives “en molts temes”. Preguntat per les forces amb les quals pretenen crear aquestes majories, Maragall ha respost que pensen “en el conjunt del consistori” i la seva aritmètica però també ha admès que és “evident” que en primer terme pensen en JxCat. Segons ha dit, és amb qui poden “compartir reflexions i propostes” sempre sobre una base “progressista i transformadora”. Amb tot, ha matisat, també hi ha la “possibilitat” de coincidir amb més grups.PressupostosSobre el projecte de pressupostos, per exemple, ha recordat que ja han expressat la seva voluntat als “comuns” de parlar-ne i ha manifestat que “tan de bo” puguin coincidir amb “un, dos, tres o quatre grups”. “No podem córrer el risc que aquesta ciutat segueixi sense un pressupost real i no efectiu”, ha insistit. Presos i sentènciaAl seu torn, la regidora Elisenda Alamany ha remarcat que Barcelona ha d’estar a l’altura “del moment pel qual passa el país”. “En les primeres passes del mandat no hi ha hagut cap punt d’inflexió”, ha criticat. “La ciutat de Barcelona no pot ser simplement l’escenari on passen les coses, ha de ser la ciutat i la institució actor responsable dels drets civils i les llibertats”, ha afegit Maragall.