Publicado 29/04/2019 14:34CET

AMPLIACIÓ:El govern de Colau vol prohibir la installació de noves benzineres dins de la ciutat

Autoritzaria, per, que hi hagi installacions de subministrament elctric a vies com la Gran Via o la Diagonal

ACN

Barcelona.-El govern de l'alcaldessa Ada Colau vol prohibir la installació de noves benzineres dins de la ciutat i pretén limitar-les al voltant de les vies d'accés a les rondes, a les rees porturies i a les industrials. Ho ha explicat aquest dilluns la tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, després que la comissió de govern hagi aprovat inicialment la iniciativa. Colau vol, amb aquesta mesura, promoure el desenvolupament de la infraestructura necessria per a la Zona de Baixes Emissions que s'implementar partir de l'any que ve. És per aquest motiu que permetr que hi hagi installacions de subministrament elctric -electrolineres- al voltant de vies principals com la Gran Via o la Diagonal. La mesura, per, l'haur d'aprovar el ple ja en el prxim mandat.

Al voltant de les vies d'accés a les rondes, les benzineres s'hauran d'ubicar a una distncia mxima de 250 metres de l'eix de la via i en vies que formin part de la xarxa viria bsica i tinguin una amplada de més de 20 metres. Segons el document aprovat inicialment, no s'hi permetr l'accés directe des de l'eix de les rondes. Pel que fa a les rees porturies, als espais qualificats com a port s'admetran benzineres i installacions amb altres formes d'energia per al subministrament de vehicles propis vinculats a les activitats del mateix port. Finalment, a les rees industrials s'admetran installacions de tot tipus de subministrament. Segons ha explicat la tinenta d'alcaldia, queden blindats de tenir noves benzineres els nuclis antics de la ciutat, el Parc Natural de la Serra de Collserola i el Parc de Montjuc, així com tots els sls qualificats d'equipament i les zones amb edificacions allades plurifamiliar i unifamiliar i els mbits de conservació de l'estructura urbana. Un punt de recarrega elctrica a cada benzinera A més, la iniciativa preveu que les 105 benzineres ja existents hagin d'incorporar, com a mínim, un punt de recrrega elctrica rpida en un termini mxim de dos anys. L'energia subministrada haur de tenir garantia d'origen renovable. Segons Sanz, aquesta mesura permetr, com a mínim, doblar el nombre de punts de recrrega elctrica existents a la ciutat en l'actualitat. Prorrogada la suspensió de llicncies El maig del 2018 el consistori ja va suspendre per un any l'atorgament de llicncies per a noves benzineres o per ampliar les existents. Amb l'aprovació inicial d'aquesta mesura, la suspensió de llicncies queda prorrogada un any més per tal de continuar amb la tramitació del pla i aprovar-lo definitivament. La intenció del govern de Colau seria aprovar el pla definitivament abans que acabi l'any, un fet que dependr dels resultats de les eleccions municipals del 26-M.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés