Publicado 4/4/2019 14:16:00 +02:00CET

AMPLIACIÓ:El fotgraf Fernando Moleres utilitza la bellesa de l'rtic per denunciar els efectes del canvi climtic

'Melting Landscapes' mostra imatges d'Islndia i Groenlndia, dos dels llocs més afectats per l'escalfament global, per "despertar consciencies"

ACN

L'Hospitalet de Llobregat.-La sala polivalent del Mercat de la Florida de l'Hospitalet de Llobregat acull fins el prxim 11 de maig 'Melting Landscapes', una exposició del fotgraf basc Fernando Moleres que vol denunciar els efectes del canvi climtic a l'rtic. A la mostra es poden veure un total de 36 fotografies d'Islndia i Groenlndia, 23 d'elles indites, que Moleres ha fet al llarg de cinc expedicions des de l'any 2014. Durant la presentació de la mostra, Moleres ha explicat que el seu objectiu ha estat utilitzar la bellesa natural de l'rtic per "despertar consciencies" i alertar de la necessitat de prendre mesures urgents per protegir el planeta. A banda de les fotografies, a la mostra també es poden veure dos petits documentals realitzats per Pepe Molina que va acompanyar Moleres en les dues últimes exposicions.

En declaracions a l'ACN, Moleres ha explicat que l'essncia de l'exposició és portar a través de la "bellesa de les imatges de l'rtic" un tema tant important a nivell global com és el canvi climtic i en el qual és, com ha dit, d'una gran transcendncia, oferir informació. Aquestes imatges, ha assegurat el fotgraf, són "l'ham per portar informació, crear conscincia i buscar l'acció". Després de 28 anys dedicats a la fotografia, ha adms que el seus treballs els ha escollit sempre ell mateix i que tots ells tenen una línia en comú de denúncia i de conscienciació. Moleres ha recordat que va investigar durant sis anys l'explotació laboral infantil en tot el món. En aquest context, el fotgraf ha lamentat que "individus" com Donald Trump o al seu moment Mariano Rajoy "depenen de les grans corporacions, que el seu negoci est en els combustibles fssils". Per aix, ha declarat que el missatge de l'exposició va a la població perqu "pressioni i no posi aquests pocavergonyes com a governants en el món". 23 de les fotografies exposades a 'Melting Landscapes' són indites i pertanyen al grup dinstantnies preses en les últimes expedicions de setembre de 2017 i gener de 2019.Dos documentals i una videoinstallació A més de les 36 fotografies, lexposició consta de dos petits documentals produts per Fujifilm i gravats pel videgraf Pepe Molina, que lha acompanyat a les últimes dues expedicions a Islndia i Groenlndia. 'Melting Landscapes' també mostra una videoinstallació, que permetr que els visitants se submergeixin en lunivers de Moleres durant les expedicions. El fotgrafFernando Moleres (Bilbao, 1963) és un fotgraf freelance que treballa amb els seus propis projectes destinats a la publicació a premsa. Entre els seus reportatges destaquen els dedicats a l'explotació laboral infantil (World Press Photo 1998, Eugene Smith Additional Grant), el retorn dels refugiats a Ruanda, les dones treballadores o els menors empresonats a les presons africanes (World Press Photo 2011, Tim Hetherington Grant). Després de realitzar aquest projecte ha creat un projecte a Sierra Leona de reinserció dels menors que han passat per la presó. 'Melting Landscapes' és l'últim treball de Moleres sobre lescalfament global a lrtic.Lexposició, organitzada per lAjuntament de LHospitalet, est produda per Addretouch, laboratori fotogrfic de projectes documentals dautor del Districte Cultural de LHospitalet.