Publicado 14/11/2019 14:35CET

AMPLIACIÓ:El Festival REC presenta una quarantena de pellícules amb estrenes a nivell estatal

El certamen ser del 3 al 8 de desembre i projectar films candidats als Oscar

ACN

Tarragona.-El Festival Internacional de Cinema de Tarragona, REC, presentar una quarantena de pellícules del 3 al 8 de desembre en la seva dinovena edició. El certamen es caracteritza per presentar peres primes i moltes delles seran estrenes a nivell catal i estatal. Algunes, fins i tot, són candidates als Oscar en la categoria de millor pellícula internacional o han estat premiades als festivals de Cannes o Berlín. El director del REC, Javier García Puerto, ha destacat la voluntat de presentar films que no es poden veure a la zona. Deu dells competiran a la secció dpera Prima. La programació es completar amb el cicle Emergncies i trobades professionals.

Puerto ha posat en valor que el REC est consolidat i lalcalde de la ciutat, Pau Ricom, ha avanat que en els pressupostos de lany vinent hi ha la voluntat dincrementar la dotació que rep el festival. El director ha apuntat que la ciutat té ganes de veure cinema, i que aix es constata amb una assistncia de més de 100 persones per sessió. A més ha indicat la vocació de millora del REC, projectant pellícules que els serien més fcils daconseguir, per com que el públic respon i venen programadors daltres festivals i distribudors, cada any intenten projectar films que no es poden veure a la zona. Lorganització calcula que hi passaran al voltant de 4.000 persones.Estrenes destacablesEl festival sestrenar el proper 3 de desembre amb la pellícula Cuerdas, del director tarragoní José Luis Montesinos, que competir a la secció dperes primes. Montesinos és un reconegut director de curtmetratges que amb aquesta obra sestrena en els llargs. A més, és un vell conegut del certamen, ja que havia fet algun dels espots promocionals dedicions anteriors. Puerto ha apuntat que sent un director tarragoní, un festival dperes primes era lespai ideal per presentar la pellícula. El film és un thriller que transporta a lunivers dStephen King.També amb un aire tarragoní arribar La innocncia, gravada entre Castelló i localitats del sud de la demarcació, i que es postula com a nominada als premis Goya. La seva directora, Lucía Alemany, ser al REC per presentar-la el proper 6 de desembre.A nivell internacional, Puerto ha posat en valor System crasher, la pellícula candidata dAlemanya als scar i premi del jurat al festival de Berlín. Una obra enrgica i potent sobre una nena que no pot viure amb la seva mare i va passant per diverses cases dacollida pel seu carcter. Una altra novetat molt atractiva a nivell esttic és la xinesa To live to sing, que retrata la lluita duna actriu xinesa perqu el progrés no acabi amb el teatre en el qual actua.A banda de la part del concurs, el REC denguany inclou el cicle Emergncies, dedicat a pellícules que tracten problemtiques socials i mediambientals. Una ser Parasites, gravada a Corea del Sud, Palma dOr al festival de Cannes i que sestrenar a la demarcació. Per Puerto és la gran pellícula internacional de lany i des de lhumor negre parla de les distncies socials.Sobre qüestions mediambientals hi haur O que arde sobre els incendis a Galícia i És a laire, sobre la convivncia de la població del Camp de Tarragona amb la indústria petroquímica que lenvolta. Una cinta que ha estat polmica en els últims dies després que el digital Porta Enrere hagi publicat que el CaixaForum de Tarragona, lespai que inicialment havia dacollir la projecció, lhagi censurada. Puerto ha comentat que els gestors de lespai van esgrimir que el lloc no era ladequat. Nosaltres la volíem portar al festival i ho farem a lAntiga Audincia, on la sala és més gran, i durant la setmana del festival, que tindr més focus i hi haur més temps per parlar de la pellícula, ha defensat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés