Publicado 12/4/2019 14:52:02 +02:00CET

AMPLIACIÓ:El Cosmocaixa mostra com la realitat es pot observar des de diverses ptiques en una exposició dedicada als miralls

'Miralls, dins i fora de la realitat' es podr visitar des d'aquest divendres fins al gener del 2020

ACN

Barcelona.-El CosmoCaixa ha donat aquest divendres el tret de sortida a la mostra Miralls, dins i fora de la realitat, una exposició que proposa experimentar i conixer les propietats daquests objectes i les seves nombroses aplicacions al llarg de la histria. El director de lrea de Divulgació Científica i CosmoCaixa, Jordi Portabella, ha qualificat la mostra com "indita", degut a que a través dun sol objecte real, el mirall, es pot explicar tot el fenomen i les lleis de les matemtiques i la física. Portabella ha reiterat que aquest és el carcter més excepcional que pot haver-hi en museografia. La mostra est dividida en dues parts: la primera explica com funcionen les lleis de la reflexió; i la segona relaciona els miralls amb la llum. 'Miralls, dins i fora de la realitat' es podr visitar des d'aquest divendres fins al gener del 2020.

La directora general adjunta de la Fundació Bancria la Caixa, Elisa Durán, ha afirmat que és una obra "imaginativa i plena de sorpreses que fa reflexionar sobre la llum. Durán ha afegit que lexposició retrata la realitat des de diferents ptiques i punts de vista per a fer meditar sobre la percepció del nostre entorn. La mostra compta amb lassessorament del Museu de Matemtiques de Catalunya i de linstitut de Cincies Fotniques, i amb collaboracions tan destacades com la del projecte Virgo, que ha cedit un valuós mirall procedent de lobservatori dones gravitacionals que té a Pisa. 'Miralls, dins i fora de la realitat' construeix un atractiu itinerari que proposa al visitant a descobrir els secrets que hi ha dins dels miralls plans, corbs i calidoscopis. El primer mbit de lexposició dona la benvinguda amb una installació de miralls deformants que fan qüestionar si all que es veu coincideix amb la realitat. Sillustra així la importncia del dubte i la relativitat de la percepció i del punt de vista de lobservador com a motor del pensament científic. Parlar de miralls és parlar de llei de reflexió. En el segon mbit de lexposició, es detalla la relació entre la llum i els miralls. Sense llum, no es podria veure la realitat que ens envolta i els miralls no tindrien sentit. El visitant es trobar uns mduls interactius que evidencien com els miralls poden "domar" la llum i utilitzar-la en nombroses funcions com ara escalfar, viatjar en el temps i lespai o navegar.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Reparteixen més de 90.000 mascaretes entre empreses de polígons industrials de Terrassa

 2. 2

  Dos detinguts per robar en un local d'oci nocturn a Manresa

 3. 3

  Un detingut per disparar a dos homes a Cambrils

 4. 4

  L'Audiència Nacional obre el judici als 3 suposats gihadistes de la cèl·lula que va atemptar a Catalunya

 5. 5

  El 85% de comerços del Segrià (Lleida) facturen menys segons PIMEComerç