AMPLIACIÓ:El Consell de Govern de la UdG ratifica el sistema d'avaluació alternatiu perquè els estudiants puguin manifestar-se

Publicado 31/10/2019 15:33:00CET

Els estudiants no acudeixen a la manifestació per la vaga ni a la concentració al rectorat convocades el migdia

ACN

Girona.-El Consell de Govern de la Universitat de Girona (UdG) ha ratificat en una sessió extraordinària la petició del claustre d'implantar un sistema d'avaluació alternatiu davant les mobilitzacions de les últimes setmanes arran de la sentència de l'1-O. Amb una àmplia majoria de 44 vots a favor, un en contra i una abstenció, l'òrgan executiu ha acordat modificar la normativa reguladora. Les comissions de Govern dels centres hauran de decidir en un màxim d'un mes el nou sistema tenint en compte les "especificitats" de cada assignatura i la varietat de fórmules que hi ha.. D'altra banda, els estudiants de secundària i els universitaris no han acudit a la manifestació de la vaga ni a la concentració al rectorat convocades aquest migdia.

Sense sorpreses en la reunió extraordinària del Consell de Govern de la Universitat de Girona (UdG) per valorar la petició del claustre que fa uns dies va demanar implantar un sistema d'avaluació alternatiu davant les protestes contra la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem als líders independentistes. Amb una àmplia majoria de 44 vots a favor, un en contra i una abstenció, l'òrgan executiu ha acordat modificar la normativa reguladora dels processos d'avaluació i qualificació dels estudiants afegint una disposició addicional segona. "S'ha de mantenir el rigor i l'exigència" del procediment avaluatiu i evitar "perjudicis" als estudiants per la situació actual, ha afirmat el rector de la universitat, Quim Salvi, que ha afegit que la prioritat ara és mantenir els "estàndards de qualitat" i, al mateix temps, garantir els "drets d'educació i avaluació" dels alumnes. Després d'aquesta aprovació, les comissions de Govern de tots els centres docents hauran de decidir en un termini màxim d'un mes el nou sistema alternatiu tenint en compte les "especificitats" de cada assignatura i la varietat de fórmules que hi ha actualment. El rector ha subratllat que el sistema no passa per una avaluació única sinó que hi ha un ampli ventall en funció de cada assignatura, com ara exàmens parcials, pràctiques obligatòries de laboratori o treballs, entre d'altres. I a partir d'això, els estudiants que vulguin seguir amb les mobilitzacions podran acollir-se a aquest sistema alternatiu en funció del que es decideixi a cada centre. També hauran d'especificar el calendari, la metodologia d'adhesió de l'estudiant i els seus terminis. Sense seguiment a la manifestació de la vaga i a la concentració del rectoratDavant la convocatòria de la segona jornada de vaga a les universitats catalanes, l'activitat docent a la UdG ha transcorregut amb normalitat i sense incidents si bé hi ha hagut una menor assistència a les classes. En canvi, els estudiants de secundària no han participat en la manifestació que hi havia al migdia a la plaça U d'Octubre de Girona convocada pel Sindicat d'Estudiants contra la "repressió" de l'Estat i les forces policials. A aquella hora, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i l'Assemblea Estudiants Barri Vell havien convocat una concentració davant del rectorat per demanar l'"avaluació única" alternativa però ha tingut un seguiment residual amb una desena de concentrats a les portes de l'edifici.

el més llegit

 1. 1

  L'Aeroport de Gran Canària queda inoperatiu a causa de la calitja

 2. 2

  La Cambra de Terrassa demana actuacions davant la "preocupant" pèrdua del comerç de proximitat

 3. 3

  El Camp Nou mostra el seu descontentament amb una mocadorada i crits de 'Bartomeu, dimissió'

 4. 4

  Investiguen la desaparició a Alemanya d'un advocat de Sidamon (Lleida)

 5. 5

  Independentistes d'Esquerra advoca per un front independentista "transversal"