Publicado 12/2/2019 11:34:02 +01:00CET

AMPLIACIÓ:El comit d'empresa de Nestlé de Girona convoca una nova vaga i acusa l'empresa de negar-se a negociar amb els treballador

També faran dues concentracions per protestar pel "bloqueig" del conveni i exigir un increment del 3%

ACN

Girona.-El comit d'empresa de Nestlé de Girona ha convocat una nova vaga el 10 d'abril i acusa l'empresa de no asseure's a negociar amb els treballadors. El sindicat majoritari, UGT, ha anunciat també dues concentracions de protesta el 27 de febrer davant de la seu de la Generalitat a Girona i el 14 de mar a la seu de la companyia a Esplugues de Llobregat. El secretari general del sindicat a Girona, Xavier Casas, assegura que la multinacional est fent una "rabieta" i alerta que est "en joc" el prestigi de la marca. En aquest sentit, afirma que des de la vaga del 24 de gener no hi ha hagut cap acostament i que, a hores d'ara, no saben si mantenen l'increment de l'1,5% o han tornat a "la casella de sortida". El comit reclama un 3% per recuperar la prdua de poder adquisitiu. Les protestes s'han acordat per majoria al comit (format per cinc sindicats) per la CGT ha decidit convocar una altra vaga el 20 de febrer pel seu compte.

Vaga i noves mobilitzacions dels treballadors de la Nestlé de Girona. El comit d'empresa ha anunciat una aturada pel 10 d'abril i dues concentracions davant de la delegació de la Generalitat a Girona i la seu de l'empresa a Esplugues, el 27 de febrer i el 14 de mar, respectivament. El sindicat majoritari UGT acusa la multinacional de negar-se a negociar. De fet, el secretari general del sindicat a Girona, Xavier Casas, diu que des de la vaga del mes de gener no hi ha hagut cap acostament i el representant del comit, Lluís Parra, assegura que, a hores d'ara, no saben si l'empresa manté la proposta d'increment de l'1,5% o l'ha retirat, tal i com havia "amenaat" abans de la mobilització. El sindicat reclama que s'asseguin a abordar el problema i alerta que el "prestigi" de la marca est "en joc". "Després de cinc anys de prdua de poder adquisitiu, els treballadors de Girona han dit prou perqu estan farts de veure que la fletxa d'increment de beneficis de Nestlé va cap amunt i la dels treballadors, cap avall", assegura Casas. El secretari general del sindicat a Girona també ha acusat l'empresa d'actuar com "una criatura" i fer una "rabieta". "No volem el conflicte per tampoc volem estar en una injustícia", insisteix. El representant del comit, Lluís Parra, ha recordat que els treballadors reclamen un increment del 3% per recuperar la prdua de poder adquisitiu, que durant els últims anys ha estat, diu, de l'1,9%. La CGT, a bandaParra diu que la decisió s'ha pres per majoria dins el comit (que té sis membres d'UGT, cinc de CSIF, tres de CCOO, tres de CGT i dos de Treballadors Units). "Hi va haver una discrepncia sobre els dies de la vaga, CGT va proposar dos dies més de vaga i CCOO, un més, per vam acordar que parlaríem de convocar-ne una altra si l'empresa retirava la proposta feta", afirma. Malgrat aix, aquest matí la CGT ha enviat un comunicat anunciant una altra vaga pel 20 de febrer i assegurant que el comit "caigut en la divisió i en la submissió a la calma que només beneficia a l'empresa". "Des de CGT creiem que aquesta data és massa tard, molt i molt llunyana, que la lluita no ha de decaure i sha de seguir amb el que es va demanar en assemblea de treballadores", afirmen. Primera protesta El comit de l'empresa, que té prop de 1.200 treballadors (uns 800 fixes i la resta temporals), va convocar el 24 de gener una vaga que va tenir un seguiment, segons els sindicats, del 97%. La vaga va afectar més de 750 treballadors, que treballen tant en les línies de producció de caf soluble com a la planta de Dolce Gusto (on es produeixen cpsules).Des d'UGT han assegurat que cada fbrica de Nestlé negocia el seu conveni per separat i han adms que moltes factories ja han signat acords que estan per sota del que exigeixen a Girona.