Publicado 17/9/2020 12:29:06 +02:00CET

AMPLIACIÓ:El comitè d'Acciona veu 'clau' la propera mediació: "L'empresa diu que aportarà la documentació que justifica l'ERO"

La plantilla no afluixa i convoca per demà una marxa lenta de vehicles a la Zona Franca

ACN

Barcelona.-El comitè d'Acciona considera 'clau' la propera mediació prevista aquest dimecres a la seu dels serveis territorials de Treball. "Serà realment important. L'empresa s'ha compromès a aportar d'una vegada tota la documentació i el contracte mercantil que justificaria l'ERO", ha assenyalat Christian Cordero, de la secció sindical de CCOO d'Acciona. "De moment, en aquest període de consultes no ha aportat res que doni validesa a l'ERO", ha continuat Cordero, que assegura que l'empresa es limita a anar a les reunions "per esgotar els terminis" –el 23 de setembre- i amb una voluntat de negociació "nul·la". Per tot plegat, la plantilla d'Acciona no afluixa i ha convocat per demà dimarts una marxa lenta de vehicles a la Zona Franca.

La concentració sortirà a les 05.00 hores de la matinada des del pàrquing de pintures de la planta de Nissan, farà un recorregut per la zona i finalitzarà davant les oficines centrals d'Acciona, al número 69-73 del passeig de la Zona Franca. "La unió dels treballadors la necessitem més que mai, sobretot quan la direcció d'una empresa com la nostra actua amb aquesta deixadesa amb la seva plantilla", ha apuntat el membre de la secció sindical de CCOO d'Acciona. Coincidint amb les properes reunions de negociació de l'expedient, el comitè d'empresa també ha convocat la plantilla a concentrar-se dimecres 16 i divendres 18 de setembre –a partir de les 09.30 hores- davant la seu dels serveis territorials de Treball, al carrer Albareda. Tot aquest calendari de mobilitzacions s'ha acordat avui dilluns en una assemblea de treballadors a les Cotxeres de Sants, que també ha servit per resoldre dubtes jurídics i informar a la plantilla de l'estat de les negociacions amb Acciona sobre l'ERO als 500 treballadors subcontractats a Nissan. Negociacions encalladesL'última mediació –el dimecres 9 de setembre- va acabar sense resultats i amb les negociacions totalment enrocades. En la reunió, els sindicats van exigir novament la retirada de l'ERO, garanties d'ocupació i reindustrialització i que els treballadors d'Acciona gaudissin de les mateixes condicions que van aconseguir els empleats de Nissan en el seu acord. Tot i que encara hi ha cert marge per resoldre la situació –el període de negociacions finalitza el 23 de setembre- els representants sindicals es mostren preocupats. Per a un dels membres del comitè d'empresa, Juanma Seco, el temps "juga en contra" dels treballadors, tot i que també confia en un "gir de guió" que possibiliti un acord entre la plantilla i la companyia.

Contador