Publicado 15/08/2019 17:45CET

AMPLIACIÓ:El 5 de 9 amb folre de la Vella i la torre de 9 dels Verds, protagonistes a la Bisbal

La Joves sanota la tripleta mgica en una diada en qu només fa llenya el pilar de 7 dels vilafranquins

ACN

La Bisbal del Peneds.-La Bisbal del Peneds ha vist aquest dijous dos castells de gamma extra en la tradicional diada de la Mare de Déu dAgost. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha descarregat el segon 5 de 9 amb folre de la temporada i els Castellers de Vilafranca han completat de forma gairebé heroica la torre de 9 amb folre i manilles. Tant els de la camisa rosada com els Verds han afegit a la seva actuació el 3 i el 4 de 9 amb folre, i el pilar de 7 amb folre tot i que lespadat dels vilafranquins sha trencat i només l'han pogut carregar. Al seu torn, la Colla Joves dels Xiquets de Valls ha assolit la primera tripleta mgica de la temporada amb el 3d9f, el 4d9f i el 5d8, als quals també ha afegit el pilar de 7 amb folre. De la seva banda, els Bous de la Bisbal han coronat el segon 4 de 7 del seu historial.

Després de lhabitual castell dobertura de la colla local, els Verds han comenat la primera ronda descarregant el 4 de 9 amb folre. Els vilafranquins han hagut de treballar fora el castell a la descarregada, per se lhan pogut anotar per cinqu cop aquesta temporada. La Colla Vella ha arrencat forta amb el 5 de 9 amb folre. Malgrat que ha pujat bé, sha hagut de treballar a la descarregada. Els de la camisa rosada lhan pogut completar per segon cop aquesta campanya i per tercera vegada consecutiva a la diada de la Bisbal. Per la seva banda, la Colla Joves ha tancat la primera ronda amb el 3 de 9 amb folre, un castell al qual li tenen preses les mides i que aquest dijous només ha mostrat un petit tremolí. En segona ronda, els Verds han apostat pel 2 de 9 amb folre i manilles, que ja havien descarregat en dues ocasions aquesta temporada. El segon castell de gamma extra que sha vist en la diada de la Bisbal denguany ha estat un dels més treballats de la jornada. La torre sha descarregat amb les manilles treballant al límit perqu la construcció no senfonsés. Per la seva banda, la Vella de Valls ha evitat complicacions i ha descarregat de forma tranquilla el 3 de 9 amb folre. La Colla Joves ha apostat en la segona ronda pel 4 de 9 amb folre. Els diables vermells lhan descarregat per segon cop aquesta temporada a molt bon ritme i sense massa patiment. La tercera ronda ha comenat amb dues hores de diada a les espatlles i el cansament, agreujat per la intensa calor, ha comenat a passar factura. Els Verds se nhan sortit amb el 3 de 9 amb folre tot i que el castell sha hagut de treballar a la descarregada. La Vella ha hagut desperar al tercer intent per anotar-se el 4 de 9 amb folre primer nha desmuntat un peu i després nha fet un intent desmuntat. Per la seva banda, la Joves de Valls sha tret lespineta de la diada de Lloren i ha descarregat el tercer 5 de 8 amb de la temporada amb la intenció de poder-hi afegir un pis més per Sant Flix daquí a quinze dies. En la ronda de pilars, els Verds han protagonitzat lensurt de la jornada. Amb tot descarregat fins al moment, el pilar de 7 amb folre dels vilafranquins sha trencat quan lenxaneta iniciava el descens i només lhan pogut carregar. Per la seva banda, tant la Vella com la Joves -amb el pilar de 8 amb folre descartat- sí que lhan pogut descarregar. Lexhibició al carrer del Doctor Robert sha tancat després de tres hores.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés