Publicado 12/9/2019 14:16:03 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Educació espera començar a treballar per la nova escola Carme Guasch de Figueres un cop resolt el "tema urbanístic"

El Departament reconeix la "bona sintonia" amb el consistori per la proposta d'aixecar el nou edifici al costat d'on es troba actualment

ACN

Fi.-Educació espera poder començar a treballar per aixecar una nova escola Carme Guasch a Figueres, just al costat de l'actual tal i com proposa el nou govern municipal. Això faria que els terrenys de l'antiga presó que es van cedir a Educació, doncs, no seran els que finalment albergarien els alumnes d'aquesta escola. El delegat dels Serveis Territorials d'Educació a Girona, Martí Fonalleras, explica que cal treballar conjuntament amb l'Ajuntament per edificar el nou centre i que espera que "s'acabi concretant". Fonalleras ha agraït la "col·laboració" del consistori i ha recordat "la importància del professorat" de l'escola. "Els espais són importants però en el fons el més important és la seva feina envers l'alumnat", ha assenyalat el delegat.

La delegació de la Generalitat ha volgut engegar el nou curs escolar des de Figueres. La capital de l'Alt Empordà ha estat la ciutat escollida per Martí Fonalleras per inaugurar el nou curs. "La importància de Figueres pel territori és molt gran, i ho hem volgut reconèixer", ha explicat el delegat d'Educació a les comarques gironines. I el centre escollit no ha estat qualsevol: l'Escola Carme Guasch, l'única de Figueres que continua íntegrament amb barracons. Aquest centre, però, va ser notícia la setmana passada quan el Departament va obrir la porta a aixecar un nou centre al costat de l'actual, tal i com proposa el nou executiu municipal. D'aquesta manera, l'opció d'ubicar el Carme Guasch on hi havia l'antiga presó com inicialment estava previst ha perdut força.De fet, el consistori al·lega que la complexitat de la reforma de l'antic centre penitenciari "complica més" poder disposar d'una nova escola, o almenys, ho retardaria. Fonalleras ja va manifestar que el Departament veia "amb bons ulls" la proposta i que ajudaria a dinamitzar la zona, però no va fixar cap termini.De totes maneres, la nova escola haurà de superar primer un escull urbanístic, ja que cal retocar el pla general. El delegat espera que "es resolgui" per poder començar a treballar en la nova edificació.L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha reconegut la "bona sintonia" amb el Departament, tot i que ha recordat que hi ha "moltes més necessitats" a la ciutat en temes educatius.Lloen als professorsTant Lladó com Fonalleras han coincidit en la importància del professorat. En aquest sentit, el delegat ha recordat que la feina que fan els professionals és "el més important" i ha explicat que amb el nou centre també es vol millorar les possibilitats dels docents a l'hora d'impartir classes als alumnes.