Publicado 11/3/2019 15:21:56 +01:00CET

AMPLIACIÓ:Dos membres del CDR de Cerdanya citats a declarar per un delicte de resistncia a l'autoritat el 21-F desobeeixen l'ordre

Una vintena de persones els mostren el seu suport participant en una concentració davant dels jutjats de Puigcerd

ACN

Puigcerd.-Dos membres del CDR de Cerdanya, Maral Rocías i Roger Juvé, citats a declarar aquest dilluns als jutjats de Puigcerd pels delictes de desordres públics i resistncia i desobedincia a l'autoritat, han decidit no donar resposta al requeriment judicial. La seva postura l'han fet pública en el marc d'una concentració convocada a les portes de l'edifici, en qu hi han participat una vintena de persones. Els fets que s'investiguen tenen a veure amb el tall de les carreteres N-152 i N-154 el 21 de febrer passat, jornada de vaga general, al seu pas per la capital cerdana i en un punt proper a la frontera. Concretament, se'ls ha cridat per haver mostrat una "resistncia més activa" en el moment en qu, poc abans de dos quarts de quatre de la tarda, efectius dels Mossos d'Esquadra van desallotjar-los per reobrir aquestes vies al trnsit.

Rocías ha dit que ha optat per desobeir el requeriment judicial perqu considera que tot plegat respon a una "caa de bruixes" i nega que durant la jornada de vaga general del febrer passat es produssin els fets que ara s'investiguen. "Es vesteix un relat que el que busca és fer por, fer mal i debilitar la mobilització", ha afirmat aquest integrant del CDR de Cerdanya a les portes dels jutjats de Puigcerd, on s'hi ha concentrat juntament amb una vintena de persones. A més, ha afegit que abans que els Mossos d'Esquadra desallotgessin el tall de les carreteres que comuniquen la capital cerdana i la frontera van explicar als efectius policials que la seva voluntat era allargar-lo una hora més i, posteriorment, marxar a la concentració convocada al centre de la localitat.Mentre, l'advocada d'Alerta Solidria que els representa, Raquel Vilar, demana al titular del jutjat que els doni la possibilitat de poder citar alguns testimonis dels fets que s'investiguen. Per fer-ho possible cal que la tramitació, que s'est fent per la via d'urgncia, passi a la fase de diligncies prvies. La lletrada ha coincidit amb els integrants del CDR de Cerdanya en qu, al seu parer, la citació té com a objectiu "desmobilitzar o espantar la gent més activa" i ha defensat que aquestes persones l'únic que van fer és exercir els seus drets de protesta i de vaga.La incompareixena davant la seu judicial de Puigcerd pot implicar tant l'emissió d'una segona citació com d'una ordre de detenció, ja que en els casos en qu s'utilitza la via d'urgncia, segons Vilar, la tramitació és més curta. Cal recordar que el jutjat d'instrucció 1 de la capital cerdana va arxivar provisionalment el febrer passat la causa oberta contra un altre integrant del CDR de Cerdanya i membre del secretariat nacional de l'ANC, Toms Sayes, acusat d'un delicte de manifestació illegal per una caminada reivindicativa celebrada el 30 de mar de 2018 entre Alp i Das.En aquest cas, Sayes va decidir no presentar-se al jutjats en dues ocasions i, per aquest motiu, va ser detingut a Vilanova i la Geltrú el 7 de febrer passat. Els mossos el van traslladar als jutjats de la capital del Garraf, on el magistrat li va comunicar la seva imputació i, posteriorment, el va deixar en llibertat.