Publicado 25/4/2019 12:36:15 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Deu policies locals porten l'ajuntament de Platja d'Aro als tribunals per no cobrar un plus de "productivitat pactada"

Les sentncies estimen parcialment les reclamacions dels agents perqu s'ha vulnerat el seu "dret a la igualtat retributiva"

ACN

Girona.-Deu agents de la Policia Local de Platja d'Aro (Baix Empord) han portat l'ajuntament als tribunals per no haver cobrat, durant anys, un plus de "productivitat pactada". Els policies, que primer van reclamar els diners al consistori, han interposat recursos contenciosos administratius a la decisió de l'ajuntament de no abonar aquests imports. Els assumptes estan arribant a diferents jutjats gironins i, segons fonts judicials, els jutges estan donant la raó als agents i reconeixen que tenen dret a cobrar imports que giren al voltant dels 6.000 euros. L'ajuntament subratlla, per, que són estimacions parcials de les reclamacions inicials i assegura que recorrer totes les sentncies. L'equip de govern defensa que no podien pagar el plus perqu els pressupostos generals de l'Estat del 2011 van congelar les retribucions als treballadors públics.

Deu policies locals de Platja d'Aro han recorregut a la justícia per reclamar els diners que entenen que els hi pertoquen en concepte de plus de "productivitat pactada". D'entrada, els agents van reclamar l'import a l'ajuntament per, com que no els hi van donar la raó en la majoria dels casos per silenci administratiu, han interposat recursos contenciosos administratius. Els assumptes s'han jutjat als diferents jutjats de la matria que hi ha a Girona i, segons fonts judicials, en totes les sentncies dictades fins ara els jutjats han estimat les pretensions dels agents, tot i que rebaixant l'import dels diners reclamats inicialment. Una d'aquestes sentncies subratlla que no és el primer cop que els jutjats contenciosos administratius "es veuen amb l'obligació" de resoldre peticions de diferents agents de la Policia Local de Platja d'Aro amb objectius i fonaments "prcticament idntics" per avalar el dret a l'abonament de la "productivitat pactada". En aquest punt, el jutjat assenyala fins a cinc sentncies dictades entre els anys 2014 i 2018 sobre el mateix afer i es fa seus els arguments segons els quals, ja anteriorment, els jutjats han donat la raó als agents i han resolt que l'ajuntament ha de fer efectiu el cobrament dels diners fixats en sentncia. En concret, les sentncies conclouen que hi ha disparitat de criteris en les nmines dels agents depenent de l'any d'ingrés al cos- i que aix fa que es lesioni "el dret fonamental a la igualtat retributiva". També tenint en compte resolucions anteriors, els jutjats fixen imports que poden arribar fins als 6.000 euros. Fonts properes als agents lamenten que, tot i tenir sentncies que els donen la raó ja des del 2014, l'ajuntament no hagi vehiculat les reclamacions administratives, fent que el cas torni a arribar als jutjats. RecursosL'Ajuntament de Platja d'Aro recorrer totes les sentncies fins al Tribunal Suprem. L'equip de govern reconeix que durant un temps hi va haver "desajustos" en les nmines dels agents per sosté que va ser com a conseqüncia de l'entrada en vigor de la llei de pressupostos generals de l'Estat que congelava el salari dels treballadors públics i impedia continuar abonant aquest plus pactat als policies que van entrar al cos després del 2011. L'equip de govern subratlla que el nou conveni amb els treballadors que va entrar en vigor el 2014 va posar punt final a aquestes "diferncies econmiques".

el més llegit

 1. 1

  El transport públic a Catalunya serà gratis a partir d'aquest dijous

 2. 2

  La Diputació de Barcelona distribueix kits de detecció ràpida als ajuntaments

 3. 3

  Les obres de Dalí exposades a Moscou tornen prematurament a Figueres (Girona)

 4. 4

  El Govern desenvolupa una app per resoldre dubtes sobre el confinament

 5. 5

  Coronavirus.- Les obres de teatre 'Germanes' i 'Desclassificats', en obert a Internet