Publicado 4/4/2019 21:10:38 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Cunillera es disculpa pel soterrament de Montcada: "Sé que anem tard i que s'han fet altres obres que podien esperar"

L'Ajuntament demana que es compleixi els compromís de comenar obres el 2020 després de dcades de "promeses que han quedat en paper mullat"

ACN

Montcada i Reixac.-La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha demanat disculpes a la població de Montcada i Reixac pel retard del Ministeri de Foment en el projecte del soterrament de l'R2 al seu pas pel municipi, que fa 30 anys que espera. "Sé que anem tard", ha reconegut Cunillera durant l'acte anual en record a les víctimes mortals que hi ha hagut a les vies de tren ja en són 173. Cunillera, a més, admet que en aquest temps hi ha hagut altres obres que s'han posat per davant i que "segurament podrien haver esperat més". Des de l'Ajuntament, l'alcaldessa, Laura Campos, demana ara que es compleixi el compromís de comenar les obres el 2020 després de dcades de "desgrcies" i de "promeses que han quedat en paper mullat".

La presncia de Cunillera a l'acte anual d'homenatge a les víctimes a la 'Crulla del Soterrament' ha estat la primera i l'única que hi ha hagut mai per part d'algun representant del govern espanyol. En els sis anys que fa que es repeteix aquest acte, tot i haver estat convidats, mai abans cap altre representant estatal havia fet acte de presncia a Montcada.En la seva visita, la delegada del govern espanyol ha fet autocrítica i ha assegurat que el deute amb el municipi és majúscul per part de les administracions públiques i, en especial, per part del govern de l'Estat a través del Ministeri de Foment. "M'és igual el motiu i les excuses que qualsevol de nosaltres podria posar. No hi ha dret", ha exclamat Cunillera.La delegada lamenta que el municipi porti "tant anys esperant" aquesta obra i ha demanat a totes les administracions implicades, des de la Generalitat a l'Ajuntament que mantinguin viu el compromís de "collaboració" amb el govern espanyol perqu l'inici d'obres pugui ser una realitat el 2020, com est previst. L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, exigeix que aquest compromís amb la data sigui ferm perqu el municipi ha passat ja per tots els estats d'nim possibles en relació a aquesta obra "des de la indignació, rbia, esperana, desnim, incredulitat i esperana de nou, i així durant dcades". "Ara estem esperanats per no som triomfalistes", afegeix.En aquest sentit, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Dami Calvet, ha posat Montcada "al capdamunt" de la llista de greuges en infraestructures que té Catalunya i denuncia que durant tots els anys en que no s'ha fet l'obra del soterrament, el govern espanyol hagi "malbaratat recursos" en altres projectes que, assegura, no tenen tant retorn social i econmic.