Publicado 14/03/2019 14:00CET

AMPLIACIÓ:Comencen les obres d'ampliació i remodelació de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell

L'actuació, amb un pressupost d'uns 20 MEUR, s'allargar vuit anys i permetr incrementar la superfície total en un 25%

ACN

Martorell.-Aquest mes de mar han comenat les obres d'ampliació i remodelació de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell que segons els terminis previstos s'allargaran uns 8 anys. L'actuació, que té un pressupost d'entre 18 i 20 milions d'euros i que s'executar en tres fases, permetr incrementar la superfície total del centre en un 25%. L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha destacat que l'ampliació servir per oferir un millor servei a les 160.000 persones de 13 municipis del Baix Llobregat nord que formen part de la seva rea d'influncia. Així, l'actuació permetr doblar la superfície del servei d'urgncies, que comptar amb 49 box més, el nombre d'habitacions s'ampliar un 15% fins les 149 i l'rea quirúrgica comptar amb un quirfan i una sala de dilatació més.

Manuel Álvarez, director-gerent de l'Hospital de Martorell, ha destacat que l'actuació permetr passar dels 13.300 metres quadrats actuals a més de 16.550 i que tot aquests increment es destinar a ampliar l'activitat assistencial. El projecte, que afectar al 90% de la superfície de l'actual hospital, es far en tres fases. La fase 0, la que ja est en marxa, incidir sobre l'rea ambulatria i vestidors del personal; la 1 és la que ampliar l'rea d'urgncies, la quirúrgica i la farmcia; i la 2 se centrar en el nou edifici ambulatori, hospitalització i serveis de suport. L'alcalde de Martorell i president de la fundació del centre hospitalari, Xavier Fonollosa, ha posat en valor el fet que l'actuació permetr doblar la superfície del servei d'urgncies. Aquí, ha recordat que atén cada any més de 55.000 persones, la meitat que l'Hospital Clínic de Barcelona, un dels de més activitat del país, i que aix es traduir en una millora del servei que es presta a la ciutadania. A més, ha explicat que el centre cedir un espai per habilitar un segon CUAP al Baix Llobregat nord que descarregui de feina l'actual de Sant Andreu de la Barca. Més enll de doblar la superfície d'urgncies, l'actuació permetr també incrementar un 15% el nombre d'habitacions, un 75% el nombre de punts d'atenció, així com dotar l'rea quirúrgica d'un nou quirfan i sala de dilatació.El director de l'hospital ha explicat que les obres es faran sense interrompre en cap moment l'activitat assistencial del centre, el que far que els terminis d'execució s'allarguin fins els 8 anys. Álvarez, que no ha volgut qualificar aquest fet de "problema", ha afegit que l'ampliació dels terminis far que l'obra es pugui anar pagant amb els ingressos derivats de l'increment d'activitat. Sobre el cost de l'actuació, que el director de l'hospital ha qualificat de "regal", Fonollosa ha explicat que es finanar al 100% amb els ingressos del centre, que est constitut com una fundació sense nim de lucre. Aquí, l'alcalde de Martorell ha recordat que el 90% dels ingressos provenen del Servei Catal de la Salut i que, grcies a l'ampliació de l'actual contracte programa amb el Departament de Salut, que permetr atendre més gent, es podran destinar els ingressos a pagar les obres, d'una banda, i reduir les llistes d'espera, de l'altre. Fonollosa també ha apuntat que, tot i que no estan obligats a fer-ho, el patronat de la fundació ha decidit aplicar els processos de contractació del sector públic perqu "són més garantistes" i permetran, des de la més absoluta "transparncia", aconseguir el millor preu i qualitat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés