AMPLIACIÓ:Comencen les obres d'ampliació i remodelació de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell

Publicado 14/3/2019 14:00:48CET

L'actuació, amb un pressupost d'uns 20 MEUR, s'allargarà vuit anys i permetrà incrementar la superfície total en un 25%

ACN

Martorell.-Aquest mes de març han començat les obres d'ampliació i remodelació de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell que segons els terminis previstos s'allargaran uns 8 anys. L'actuació, que té un pressupost d'entre 18 i 20 milions d'euros i que s'executarà en tres fases, permetrà incrementar la superfície total del centre en un 25%. L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha destacat que l'ampliació servirà per oferir un millor servei a les 160.000 persones de 13 municipis del Baix Llobregat nord que formen part de la seva àrea d'influència. Així, l'actuació permetrà doblar la superfície del servei d'urgències, que comptarà amb 49 box més, el nombre d'habitacions s'ampliarà un 15% fins les 149 i l'àrea quirúrgica comptarà amb un quiròfan i una sala de dilatació més.

Manuel Álvarez, director-gerent de l'Hospital de Martorell, ha destacat que l'actuació permetrà passar dels 13.300 metres quadrats actuals a més de 16.550 i que tot aquests increment es destinarà a ampliar l'activitat assistencial. El projecte, que afectarà al 90% de la superfície de l'actual hospital, es farà en tres fases. La fase 0, la que ja està en marxa, incidirà sobre l'àrea ambulatòria i vestidors del personal; la 1 és la que ampliarà l'àrea d'urgències, la quirúrgica i la farmàcia; i la 2 se centrarà en el nou edifici ambulatori, hospitalització i serveis de suport. L'alcalde de Martorell i president de la fundació del centre hospitalari, Xavier Fonollosa, ha posat en valor el fet que l'actuació permetrà doblar la superfície del servei d'urgències. Aquí, ha recordat que atén cada any més de 55.000 persones, la meitat que l'Hospital Clínic de Barcelona, un dels de més activitat del país, i que això es traduirà en una millora del servei que es presta a la ciutadania. A més, ha explicat que el centre cedirà un espai per habilitar un segon CUAP al Baix Llobregat nord que descarregui de feina l'actual de Sant Andreu de la Barca. Més enllà de doblar la superfície d'urgències, l'actuació permetrà també incrementar un 15% el nombre d'habitacions, un 75% el nombre de punts d'atenció, així com dotar l'àrea quirúrgica d'un nou quiròfan i sala de dilatació.El director de l'hospital ha explicat que les obres es faran sense interrompre en cap moment l'activitat assistencial del centre, el que farà que els terminis d'execució s'allarguin fins els 8 anys. Álvarez, que no ha volgut qualificar aquest fet de "problema", ha afegit que l'ampliació dels terminis farà que l'obra es pugui anar pagant amb els ingressos derivats de l'increment d'activitat. Sobre el cost de l'actuació, que el director de l'hospital ha qualificat de "regal", Fonollosa ha explicat que es finançarà al 100% amb els ingressos del centre, que està constituït com una fundació sense ànim de lucre. Aquí, l'alcalde de Martorell ha recordat que el 90% dels ingressos provenen del Servei Català de la Salut i que, gràcies a l'ampliació de l'actual contracte programa amb el Departament de Salut, que permetrà atendre més gent, es podran destinar els ingressos a pagar les obres, d'una banda, i reduir les llistes d'espera, de l'altre. Fonollosa també ha apuntat que, tot i que no estan obligats a fer-ho, el patronat de la fundació ha decidit aplicar els processos de contractació del sector públic perquè "són més garantistes" i permetran, des de la més absoluta "transparència", aconseguir el millor preu i qualitat.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.