Publicado 04/11/2019 15:09CET

AMPLIACIÓ:Comencen els treballs previs a l'enderrocament de l'edifici de Badalona

L'enderrocament es far en dues fases, la primera manual i la segona mecnica

ACN

Badalona.-Els tcnics i operaris han comenat aquest dilluns els treballs previs per enderrocar l'edifici de Badalona afectat d'aluminosi. El primer pas ser retirar tots els subministres del bloc de pisos, com ara la llum o el gas. També es retirar tota la línia telefnica de l'edifici i mentre durin els treballs el passatge de la Torre i el passatge dels Encants quedaran tallats. L'enderrocament tindr dues fases, una primera de manual, que durar diverses setmanes per la complexitat de l'operació, i una altra de mecnica. Aquest dilluns a la tarda est previst que arribi tota la maquinria necessria. Les deu famílies afectades continuaran allotjades en apartaments i albergs de Barcelona.

Després de la reunió que els equips tcnics i els responsables municipals han dut a terme aquest dimarts, s'ha decidit dividir els treballs d'enderrocament en dues fases. La primera es far manual fins que s'arribi a la segona planta de l'edifici o fins que el risc d'esfondrament sigui zero. S'utilitzaran grues mbils autopropulsades amb cistelles. Aquesta fase pot durar diverses setmanes i el tcnics no descarten que no s'acabi fins al Nadal. La segona fase, es far amb una retroexcavadora equipada amb bra i pina. Aquest dilluns al matí, els tcnics municipals, els Bombers i els responsables de seguretat de l'Ajuntament han avaluat la zona per decidir exactament els passos a seguir. La intenció inicial de l'Ajuntament era apuntalar l'edifici, tot i que dissabte passat els tcnics i els Bombers van descartar aquesta opció pel risc de collapse imminent. Les famílies, allotjades en albergs o cases de familiarsFins l'edifici també s'hi han acostat algunes famílies afectades que es queixaven que no havien pogut accedir per recollir les seves pertinences i que tenien molts records a casa seva. Les 42 persones afectades directament s'han allotjat en albergs o apartaments a través del Centre d'Urgncies i Emergncies Socials de Barcelona. Pel que fa als 57 vens dels edificis adjacents que també es van desallotjar per precaució, l'Ajuntament els ha assegurat que podran tornar als seus domicilis quan es pugui garantir la seva seguretat. Aquests, són els vens d'un total de catorze immobles.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés