Publicado 14/6/2019 21:48:46 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Collboni celebra la decisió de BComú i espera un govern de "corresponsabilitat en la distribució de competències"

El líder del PSC defensa el "tàndem de progrés" per "prioritzar polítiques socials i d'esquerres i per no subordinar Barcelona al procés"

ACN

Barcelona.-El president del PSC Barcelona, Jaume Collboni, ha celebrat aquest divendres la "claredat" i la "determinació" d'Ada Colau, la direcció de BComú i dels inscrits al cens "a favor d'un tàndem de progrés" per "prioritzar les polítiques socials, progressistes, d'esquerres i per no subordinar la ciutat al procés". Després de l'aval dels inscrits a BComú, Collboni ha confirmat que els regidors votaran aquest dissabte a favor de la investidura de Colau i espera que l'acord culmini en un govern de coalició amb un "esperit de corresponsabilitat i paritat en la distribució de competències", sense donar-ne més detalls.

El líder del PSC ha afirmat que l'aval dels inscrits a BComú a un acord amb el PSC és una "molt bona notícia no només per a Colau i Collboni, sinó per a Barcelona", en una compareixença davant dels mitjans de comunicació acompanyat per la número 2, Laia Bonet, després que es coneguessin els resultats de la consulta dels comuns. Per a Collboni, aquest acord reflecteix el que van expressar la majoria de ciutadans el 26-M per a un govern "progressista" i que "no subordini Barcelona al procés". El socialista ha assegurat que el futur executiu governarà "per a tothom" i garantirà la "neutralitat institucional", amb "respecte al marc legal", i ha promès un executiu "eficaç i amb vocació de resoldre problemes" i que "no estigui subordinat a res que no sigui la pròpia ciutat", ha insistit. Collboni ha agraït "la generositat i responsabilitat dels regidors que no són de BComú ni del PSC" i que aquest dissabte, segons està previst, faran possible la investidura de Colau, amb referència als edils de la candidatura de Manuel Valls. Collboni ha constatat que com que BComú va obtenir 10 regidors en les eleccions i el PSC, 8, correspon a Colau l'alcaldia, però que el criteri per repartir les àrees i les competències serà el de "corresponsabilitat i partitat entre comuns i socialistes". El líder del PSC ha assegurat que aquest dissabte s'obrirà "una nova etapa" a la ciutat amb un govern que neix "més fort i sòlid que el que va néixer fa dos anys, perquè és fruit d'una convicció i voluntat compartida" i amb una "nova cultura de coalició". Precisament quan se li ha preguntat si les ferides estaven curades després de la sortida del PSC arran de l'aplicació del 155 a Catalunya, ha resolt que el nou govern tindrà "unes bases més sòlides, les idees més clares i capacitat per fer les coses molt millor".