Publicado 8/5/2019 14:05:05 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Colau proposa limitar la velocitat a 30 km/h en el 75% dels carrers de Barcelona per reduir els accidents

La candidatura vol augmentar un 50% els aparcaments per a bicicletes i regular la xarxa semafòrica per donar prioritat al vianant

ACN

Barcelona.-La candidata de BComú a la reelecció com a alcaldessa, Ada Colau, vol que els vehicles circulin, com a màxim, a 30 km\/h en el 75% dels carrers de Barcelona. Amb l'objectiu de reduir l'accidentalitat, Colau ha anunciat aquest dimecres que, en cas que sigui reelegida com a alcaldessa, estendrà la limitació a 30 km\/h, que actualment s'aplica al 50% dels carrers, a vies principals com Gran de Gràcia, Creu Coberta, Diputació o Torres i Bages. La candidatura encapçalada per Colau també vol, segons ha explicat el número set de llista, Eloi Badia, augmentar un 50% els aparcaments per a bicicletes i regular la xarxa semafòrica per donar prioritat al vianant.

Colau ha insistit en la necessitat de traslladar la limitació a 30 km\/h a vies principals de la ciutat, ja que actualment s'aplica principalment a l'interior dels barris. Ha remarcat que reduir la velocitat és "clau", segons apunten els experts, per reduir els accidents de trànsit i la seva gravetat.Una altra mesura que vol impulsar BComú en un hipotètic segon mandat és treure les motos de les voreres i ordenar l'aparcament de bicicletes i patinets. En aquest sentit, Badia ha plantejat rehabilitar alguns dels 14.000 locals buits que hi ha a Barcelona per convertir-los en aparcaments. També ha apostat per recuperar xamfrans a l'Eixample perquè els vianants es puguin moure d'una manera més ràpida i segura i crear "refugis climàtics" per afrontar les onades de calor, que, segons ha apuntat, s'estan multiplicant per quatre a la ciutat.