Publicado 1/4/2019 14:54:52 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Colau exigeix al Govern la "retirada immediata" del decret d'habitatge en considerar que "promou la segregació"

L'alcaldessa reclama als partits que votin en contra del decret al Parlament en cas que el Govern no el retiri

ACN

Barcelona.-L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha exigit aquest dilluns al Govern la "retirada immediata" del decret llei aprovat a principis de mar sobre habitatge en considerar-lo "nefast" i una "agressió directa a les polítiques pel dret a l'habitatge". Colau ha assegurat que obre la porta a la "liberalització" de l'habitatge protegit i que "promou la segregació": "Els pobres, a la perifria", ha dit l'alcaldessa. És per aquest motiu que ha reclamat als partits amb representació al Parlament que votin en contra del decret en cas que no el retiri el Govern, a qui ha demanat que "reobri la discussió" per elaborar una nova normativa. "Esperem un canvi radical d'actitud", ha assegurat Colau.

Colau ha qualificat el decret de "nefast" perqu "suposa un canvi devastador de l'actual model d'habitatge protegit" en favor dels "interessos privats". L'alcaldessa ha apuntat que el decret liberalitza l'habitatge protegit i permet que el preu sigui un 10% superior en funció de la zona en qu est. "Obre la porta a les 'banlieus'", ha dit. A més, ha insistit que el decret "desvirtua" per "la porta del darrere" la reserva del 30% de les noves promocions o rehabilitacions a habitatge social perqu pot fer que els preus siguin més elevats. "Satisf determinats promotors privats", ha subratllat. A més, ha assegurat que el decret limita la qualificació permanent quan el sl i l'habitatge són públics, cosa que no permet "blindar-los" perqu no passin a mans privades al poc temps. "Necessitem que all públic es consolidi", ha dit. "Criminalitza les famílies desnonades" L'alcaldessa de Barcelona ha acusat el Govern "d'abandonar les seves competncies i responsabilitats" en matria de reallotjament de les famílies desnonades. "Es renta les mans amb els desnonaments", ha dit Colau, que ha criticat que el Govern "sobrecarregui" els ajuntaments, que són els que han d'oferir l'alternativa habitacional malgrat no donar-los recursos. A més, ha dit que el decret "criminalitza" les famílies desnonades perqu només preveu reallotjar a aquelles que no tenen un "informe negatiu" ni de la policia ni de la comunitat de vens.Acusa el Govern de "trencar la lleialtat institucional"Colau ha acusat el Govern d'haver "trencat la lleialtat institucional" i ha afirmat que fa un mes que han demanat una reunió i que no els han respost. També ha criticat la "manca de transparncia" amb qu s'ha fet el decret, que ha considerat que s'ha fet pensant en "determinats interessos especulatius que beneficien una minoria que ha estat responsable de coses tan nefastes com la bombolla immobiliria". "Aix és tornar al pitjor dels escenaris", ha apuntat. "Sempre ens hem ofert i hem tingut lleialtat institucional. No entenem que el Govern hagi actuat d'aquesta forma unilateral", ha dit Colau. A més, ha acusat el Govern de "deixadesa de funcions" i ha subratllat que mentre l'Ajuntament té 70 promocions a la ciutat, la Generalitat només en té dues.

el més llegit

 1. 1

  L'alcalde de Mollet del Vallès (Barcelona) demana a Torra "corregir" retallades

 2. 2

  Mémora multiplica per 5 la seva demanda a Barcelona i per 7 a Madrid pel coronavirus

 3. 3

  Coronavirus.- El Govern posa a disposició recursos educatius de l'Institut Obert de Catalunya

 4. 4

  Girona reparteix més de 44 tones d'aliments a famílies durant el confinament

 5. 5

  Núria Marín acusa per carta a Torra de falta d'estratègia i autoritat a les residències